Bitcoin analiz yatırımcıların yakından takip ettiği konulardan biridir. Kripto para borsasının yapı taşlarından birisi olarak işlem hacmi oldukça büyük bir birimdir. Kripto borsasında bulunmayan kişiler bile Bitcoin hakkında birçok bilgiye sahiptir. Kripto piyasasına yeni girecek kişiler, öncelikle Bitcoin’i tanımakla işe başlayabilir.

Bitcoin Nedir?

Bitcoin, 2008 yılında piyasaya sürülmüş olan ilk kripto para birimidir. Blok zinciri Bitcoin için 2009 yılında yapılan ilk transfer sayesinde kullanılmaya başlanmıştır. Kısa süre içinde popüler hale gelen Bitcoin, birinci nesil blockchain olarak adlandırılmaya başlanmıştır. Merkeziyetsiz ve şeffaf yapısı ile kısa süre içinde popülerlik kazanan ve finansal olarak yükselişe geçen dijital para birimlerinden biridir. Bitcoin kullanımının artması gelişen teknolojiler sayesinde ve yatırım aracı olarak kullanılabilmesinden kaynaklıdır.

Yatırımcılar ve farklı finansal kuruluşlar tarafından benimsenen birimlerden birisi olan Bitcoin günlük hayatta çok sık şekilde karşılaşılan para birimlerinden birisi olmuştur. Gerçek bir para birimi olmamasına rağmen birçok işlem sırasında Bitcoin'den faydalanmak mümkündür. Bitcoin analiz ile piyasayı takip ederek büyük yatırımlar yapılmasına imkan sunulur.

Bitcoin Tercih Etmenin Avantajları

Kripto borsasını ilk sürülen Bitcoin oldukça avantajlı birimlerden biridir. Güvenilir bir ödeme sistemi olması ve kullanıcıların gizliliğinin ön planda tutulması ve aynı zamanda enflasyon oranının da oldukça düşük olması avantajları arasında yer alır. Kullanıcıları sunduğu avantajlar dışında dijital para birimi olarak sunduğu avantajları da bakılabilir. Öncelikle merkeziyetsiz bir yapıya sahip olması avantajları arasında ilk sırada yer alır.

Dışarıdan herhangi bir müdahalenin oldukça maliyetli olması diğer avantajlarındandır. O geleneksel döviz yöntemlerin ile kıyaslandığı zaman daha hızlı ve ucuz şekilde transfer edildiği görülür. Başlıca sayılabilen birkaç avantajı bulunsa da zaman içinde avantajları artacaktır. Bitcoin’in kabul görüldüğü ortamların artması daha çok kullanım alanı oluşturur. Bu sayede kullanıcılara sunduğu avantajlar da artar.

Bitcoin Satın Alarak Yatırımları Doğru Yönlendirin

EgeMoney üzerinden kripto para listeleri takip edildiği zaman Bitcoin’in en üst sırada yer aldığı görülür. Piyasa üzerinde uzun yıllardır yer alması gibi farklı sebeplerden dolayı en çok tercih edilen birimlerden biridir. Bitcoin piyasası hakkında detaylı bilgiye EgeMoney üzerinden ulşılabilir. Güncel ve genel bilgiler sayesinde değerlendirme yapılabilir ve daha sağlıklı bir yatırım yapılabilir. Farklı altcoinler ile Bitcoin kıyaslandığı zaman yatırımcıya sunduğu dezavantajları oldukça azdır. Uzun süreli yatırımlar kolaylıkla tercih edilebilecek kripto para birimidir.

EgeMoney Bitcoin analiz sistemi sayesinde kolay şekilde değerlendirme yapılabilir. Anlık değer hakkında bilgi sahibi olunabileceği gibi geçmiş dönem hakkında da değerlendirme yapılabilir. Detaylı şekilde sunulan grafik ekranları üzerinden gün, saat ve dakika gibi bilgilere ulaşılabilir. Kullanıcıların en iyi şekilde analiz yapabilmesi adına özenli bir şekilde geliştirilmiş olan grafiklerdir. Güvenilir şekilde hizmet sunan EgeMoney üzerinden Bitcoin yatırımı yapılabilir.