Trabzonspor Teknik Direktörü Nenad Bjelica, Slovenya kampı öncesi basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Bjelica,"30 Haziran'da hazırlıklarımıza başladık. 16 oyuncu ile çalışıyoruz. Toplamda 21 + 4 kaleci ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. Çalışmaktan zevk alan bir oyuncu grubumuz olduğunu görebiliyorsunuz. Genç oyuncularımız var, kiradan dönen oyuncularımız var. Slovenya kapmında 33 ya da 34 oyuncu kapasitesine ulaşacağız." Dedi.

Bjelica,"Aramızda yeni katılan oyuncular var. Orsic'le daha önce çalışma fırsatı buldum. Hepsi de çalışmalara gayet iyi başladı. Takım onları çok iyi karşıladı. Çok iyi bir çalışma fırsatı bulduk." İfadelerini kullandı.

Nenad Bjelica, bordo mavili takımın yeni transferi Orsic ile alakalı olarak, "Aramızda yeni katılan oyuncular var. Orsic'le daha önce çalışma fırsatı buldum. Hepsi de çalışmalara gayet iyi başladı. Takım onları çok iyi karşıladı. Çok iyi bir çalışma fırsatı bulduk." Dedi.

YENİ SEZONDA SİSTEM 4-3-3

Nenad Bjelica, "Bu sene özelinde, tabii ki değişiklikler olacaktır ama bizim genelde düşündüğümüz sistem 4-3-3 olacak. Sezon boyunca ihtiyaç dahilinde sistem değişikliğine gidebiliriz ama temel sistemimiz 4-3-3 sistemi olacak. Buna uygun oyuncular bakmaya devam ediyoruz" İfadelerini kullandı.

Bjelica, "Sizin gibi tutkulu, sizin gibi iyi günlerde ve kötü anlarda destek veren taraftarımız olduğu için çok mutluyuz. Trabzonspor taraftarının genel profilinde bu olduğunun farkındayım. Bunu da burada bulunduğum 2 aylık süreçte şehri gezerek, taraftarla iletişimde olarak çok yakından tanıma ve öğrenme fırsatı buldum." Dedi.

Nenad Bjelica, "Burada olmak çok büyük sorumluluk. Ben de sorumluluk almayı seven birisiyim. Biz takımımıza kattığımız bütün oyuncularda, öncelikle baktığımız şeylerden biri nasıl bir karaktere sahip oldukları. Aldığımız ve aramıza katacağımız tüm oyuncular çok karakterli oyuncular. Bu oyuncuların sahada verecekleri savaşla birlikte bizden ekonomik anlamda daha iyi imkanları olan takımlarla aramızdaki farkı kapatıp, hatta onların da önüne geçebileceğimizi düşünüyorum ben." Dedi.

Bjelica takımla çalışmalara başlamayan ve hakkında noter tespiti yapılan Lahtimi ile alakalı olarak sorular soruya,"İzinsiz olarak takımla birlikte ilk etap çalışmalarına katılmadı. Kendisine uygulanacak ceza ile alakalı yönetimimiz en kısa zamanda karar alacaktır." Şeklinde cevap verdi.

Trabzonspor teknik direktörü Bjelica, Bartra, Bardhi, Denswil ve Gomez ile ilgili gelen soruya: “Kulübün ekonomik durumunun farkındayız. Bizde kulübümüzün alacağı kararlar doğrultusunda ilerleyeceğiz. Ama bahsettiğiniz oyuncular ve diğer oyuncularla ilgili kararları yönetimimiz, kulübümüz alacak!” diye yanıt verdi.

Nenad Bjelica, "Benden duyacağınız sözler, aslında yeni duyacağınız sözler olmayacaktır. Trabzonspor'un her zaman üretmeye çalışan bir takım olduğunu düşünüyorum. Örneğin Uğurcan Çakır'a ve Abdülkadir Ömür'e bakabilirsiniz, ikisi de Trabzonspor altyapısından çıkmış önemli kişiler" Dedi.

Nenad Bjelica," Uzun boylu savunma oyuncuları arıyoruz. Takımımızın önemli özelliklerinden birisi fiziksel bir üstünlüğü sağlayan ve iyi futbol oynayan bir takım olması olacak. Sipois, Doğucan ve Flavio 6 numarada, Doğukan ve Bakasetas 8 numarada, Abdülkadir Ömür ve Bardhi 10 numara pozisyonunda görev alıyor. Onlardan memnunum. Transfer sezonunu düşündüğünüz zaman değişiklik olabilir ama orta sahamızdan memnunum." Dedi.

Nenad Bjelica," Kulüpler kendi bünyelerinde 14 yabancı oyuncu bulundurabiliyor. Bizim şu an 13 yabancı oyuncumuz var. Ayrılan oyuncu olursa onların yerini mutlaka doldurmaya çalışacağız. Yine Türk oyuncular için de bu durum geçerli. " Dedi.

Nenad Bjelica, "Trabzon'da çok mutluyum. Burada yaşadığım tecrübeler hep çok iyi oldu. Burada her şeyden çok mutlu oldum. Sörloth'tan bahsettiniz. Geçen sezon çıkardığı iyi iş ile birlikte İngiltere'nin ya da İspanya'nın iyi takımlarında forma giyebilecek bir performans gösterdi. Şu an onun gibi bir oyuncuyu transfer etmemiz zor görünüyor." İfadelerini kullandı.