yemekte hedefler, altyapı ve kulübün finansal yapısı masaya yatırıldı. Kulüp Başkanı Selahaddin Baba A Milli takımın başarısının voleybola bakış açısını değiştirdiğini söyledi. Baba; “ A Milli takımımızın bu yıl ki başarısı ile beraber Voleybol sporuna daha popüler bakılmaya başlandı. Bizde İşitme Engelliler Milli takımda oynayan Zerra Aydın kardeşimizi aramıza kattık.  Milli takım havasını hem kulübe, hem takıma hem de yönetime kattı” dedi. 

SPORCULARA yol göstermeye çalıştıklarını söyleyen Baba; “ Bizde çocuklarımıza üst çıtanın gerçekten A Milli takım olduğunu aşılıyoruz. Yol göstermeye çalışıyoruz. A Milli takım gerçekten bu yolda bize yol gösterici oldu. İlimizde de Voleybol sporuna ilgi var. Bununla birlikte altyapımızda ki oyuncu sayımızda da önemli bir artış oldu. Bizde bu yolda gençlerimize yol göstermeye çalışıyoruz. Bizim en önemli hedeflerimizde bir tanesi altyapımızdan aramıza katacağımız oyuncularla birlikte başarılı olmak. Bunu da başaracağımıza inancımız tam.” 

DESTEK aldıklarını ancak bunun yeterli olmadığına dikkat çeken Baba; “ Destek tabi ki alıyoruz. Başta Yomra Belediye Başkanımız Mustafa Bıyık kurulduğumuz günden itibaren bizimle bir yönetici gibi çalıştı sağolsun. Bugünlere  kadar geldik. Biz Yomra’da kurduk merkezi ancak bizim kulübümüz Trabzon geneline hitap ediyor. İsmini bu yüzden Bordo Mavi 61 koyduk. Bordo Mavi deyince Türkiye genelinde akla gelen direk Trabzon. Destek alıyoruz ancak bunlar yeterli değil. Bu transfer maliyetlerinden kurtulmamız lazım. Bunu da altyapı ile çözeceğimize inanıyorum.”
Trabzonspor

BAŞKAN BABA'DAN DESTEK ÇAĞRISI

Trabzonspor’un Bireysel ve salon sporlarına yatırım yapmadığına dikkat çeken Baba; “Bireysel spor konusunda şu anda Türkiye’de Fenerbahçe var. Hem salon sporlarına hem de bireysel sporcular çok büyü yatırımlar yapıyorlar. Voleybol Liglerinde Fenerbahçe’nin Sultanlar Ligi’nde hem 1. Lig’de hem de 2. Lig’de takımları var. Biz geçen sene Sivas’ta Fenerbahçe’nin 2. Lig takımı ile oynadık ve yendik. Trabzonspor’un da artık hem bireysel sporculara hem de salon sporlarına destek vermesi gerekiyor. Umarım Başkan Ertuğrul Doğan hem bireysel sporculara hem de biz kulüplere gereken desteği verir” diye konuştu. 

BU YIL HEDEF EN ÜST LİG

Bu yıl daha güçlü bir kadroya sahip olduklarını söyleyen Baba; “ Biz geçen yıl grubumuzu namağlup bitirdik. Sivas’a gittik burada ilk maçta talihsiz bir mağlubiyet aldık ve bunun cezası olarak bu yıl hocamız ile yollarımızı ayırdık. Orada favori olan  Fenerbahçe’yi mağlup ettik. Bu yıl kadromuzu koruduk ve bunun üzerine dış transferde 3 isimle kadromuzu takviye etti. Altyapıda oyuncuları da aramıza kattık. Bu yıl daha güçlü olacağımıza inanıyorum. Yeni ve genç hocamızla birlikte güzel bir hazırlık süreci yaşadık. Bu sezon 1. Lig’e çıkacağız” ifadelerini kullandı. 

VOLEYDA ALT YAPIYA DİKKAT ÇEKİLDİ

Enis Bardhi Sezon Sonunu İşaret Etti Enis Bardhi Sezon Sonunu İşaret Etti

BORDO MAVİ 61 Spor Kulübü altyapı sorumlusu Kenan Özcan ise ; “Bizim Voleybol ile ilgili çok güzel bir projemiz var. Yomra’da bir okul belirledik. 4 yıl içerisinde bu okulumuzu Trabzon ve Bölgesel alanda şampiyon yapmak istiyoruz. Bunu yaparken de bu okul takımında oynayan kardeşlerimizin bütün araç gereçlerini biz karşılayacağız. Bu çocuklara başkanımızın desteği ile birlikte burs da vereceğiz. Çünkü Voleybolu teşvik etmemiz lazım. Karadeniz Bölgesi olarak Voleybol anlamında diğer bölgelere ve illere göre biraz daha gerideyiz. Bizde bu voleybolu şehrimizde yukarılara taşımak için güzel altyapı çalışmalarımız var. Altyapımızdan 4 oyuncuyu bu sene A takım bünyesine kattık. Bu sporcularımıza inanıyoruz ve uzun vadede bu takımın bir parçası olacaklarını düşünüyoruz. Voleybol okulu konusunda da sıkıntı yok. 

BİZİM ÇOCUKLARIMIZ

BORDO MAVİ 61 Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Emine Çakır ise başarının bizim çocuklarımızdan geçtiğine dikkat çekti. Çakır; “ Kendi üzerimden velilerime seslenmek istiyorum. Bu dönemde sporcu dostu Bordo Mavi renklere sığınmak, çocukları kötün alışkanlıklar kurtarmak en büyük amacımız. Spor dostuk spor kardeşliktir. İster futbol olsun isterse voleybol olsun isterse Basketbol olsun. Spor en güzel yol arkadaşıdır. Biz başarıyı isteyen insanlarız. Başarı bizim çocuklarımızdan oluşan halka zinciridir.  Hep birlikte el ele vererek Trabzon ve Türk sporuna önemli hizmetler yapacağız” şeklinde konuştu. 
 

Editör: Haber TS