Boşanma, TMK ve ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde evli olan eşlerin evlilik birliğinin sona ermesine denir. Boşanmanın bir takım sonuçları olmaktadır.

Anlaşmalı boşanma ve çekişmeli boşanma şeklinde iki tip boşanma davası vardır. Boşanmanın gerçekleşmesi için, öncelikle eşlerden birinin boşanma davası açmak gerekmektedir. 

Cafeler, Oteller ve Ofisler İçin Metal Sandalye Modelleri Seçimi Nasıl Yapılır? Cafeler, Oteller ve Ofisler İçin Metal Sandalye Modelleri Seçimi Nasıl Yapılır?

Halk dilinde boşanma avukatı kelimesi çok popüler olsa bile bu terimin en doğru ifadesi boşanma davalarında uzmanlaşan avukat olacaktır. 

Hukuk sistemimizde avukatların belli alanlarda çalışmasını kısıtlayan bir düzenleme yoktur. Yani tüm avukatlar tüm davalara bakabilme yetkisine sahiptir. Ancak burada önemli olan avukatın o davada yetkin olup olmadığıdır. Bu nedenle bir boşanma davası için avukat arayışı içerisindeyseniz yapacağınız ilk şey güvenebileceğiniz ve bu alanda tecrübeli bir avukat ile ilerlemek olacaktır. 

BOŞANMA DAVASI ÜCRETİ

Her yıl resmi gazetede yayımlanan ve avukatlık asgari ücret tarifesi adı verilen bir avukatlık ücret tarifesi vardır. Bu tarifedeki ücretlerin altında iş ve dava takibi yapılması yasal değildir. Bununla birlikte bu ücretlerin üzerinde bir avukatlık ücreti belirlenmesi mümkündür. Boşanma davaları çok uzun süreli ve iş yükü fazla olan davalardır. Bu nedenle de boşanma davanızda birlikte ilerleyeceğiniz avukat avukatlık ücretine ilişkin talebini bu durumu göz önünde bulundurarak belirleyecektir.

2024 yılı itibariyle boşanma için boşanma ücreti minimum; anlaşmalı boşanma davası için 52.500 TL; çekişmeli boşanma davası için 78.000 TL üzerinden ücretlendirilebilir.

EN İYİ BOŞANMA AVUKATI 

Aslında en iyi avukat sizin için en iyisi olduğuna inandığınız ve güvenerek işinizi teslim edebileceğiniz avukattır. Yukarıda da belirttiğimiz gibi alanında uzman bir avukat ile süreci takip etmek her zaman en doğrusudur. Aksi halde boşanma davalarında tecrübe sahibi olmayan, süreçle ilgili pratik bilgisi bulunmayan bir avukatla boşanma davanızı takip etmeniz halinde hak kaybına uğramanız veya yanlış adımlar atmanız söz konusu olabilir. Boşanma davalarında en iyi avukat size kendinizi ifade ettiğinizde rahat hissettiren, güven veren, çok sayıda boşanma davası takip etmiş, boşanma davasında tecrübe kazanmış olan avukattır.