Saraybosna, tarihi cazibe merkezleri arayanlar için son derece ilginç bir şehir! Bosna-Hersek'in başkenti olarak, bir zamanlar Birinci Dünya Savaşı'nın başlangıç noktası ve Yugoslav ihtilafları sırasında büyük bir işgal edilmiş şehirdi. Modern zamanlarda tıpkı diğer Avrupa başkentleri gibi canlı ve kozmopolit bir şehirdir.

Bir vadi boyunca yayıldığı için Saraybosna'da kalacak en iyi yeri bulmak zor olabilir. Hala nispeten az ziyaret edilen bir destinasyondur, bu nedenle hangi mahallelerin en iyi olduğu hakkında çevrimiçi olarak pek fazla bilgi yoktur.

Tarihi seviyorsanız, Saraybosna'yı seveceksiniz. Şehrin her yerinde Osmanlı ve modern gökdelenlerin yanında sosyalist binalar bulacaksınız. Bosna'nın başkenti ve Birinci Dünya Savaşı'nın ilk günlerinin yanı sıra Yugoslav çatışmalarının en kötü günlerinden bazılarını gördü. Bugün, büyüyen bir yemek ortamı ve birçok büyüleyici tarihi ve çağdaş cazibe merkezi ile canlı ve modern bir şehir.

Şehrin tarihi nedeniyle, hala herkesin seyahat edilecek yapılacaklar listesinde değil, ancak bu muhtemelen çok yakında değişecek. Bu, ziyaret etmeye karar verdiğinizde Saraybosna'da kalacak en iyi yerleri bulmakta biraz sorun yaşayabileceğiniz anlamına gelir. Ve bu konuda yardımcı olabiliriz.

Saraybosna’da nerede kalınır ? Sorusuna en ideal cevap bütçenize, şehri kiminle ziyaret ettiğiniz ve şehirden ne beklediğinize göre değişiklik gösterebiliyor.

Saraybosna’da Nerede Kalınır ? En İyi Semtler

1.Marijin Dvor

Marijin Dvor, yoğun atmosferi ve her yere kolay ulaşım bağlantıları nedeniyle Saraybosna'da kalınacak en havalı yerlerden biridir. Bu bölgede harika yemek seçeneklerinin yanı sıra yapılacak çok çeşitli şeyler ve görülecek yerler bulacaksınız. Ve hepsinden önemlisi, tarihi merkezden çok uzak değil, bu yüzden oraya gidip keşfedebilirsiniz.

Tarihle dolup taşan Marijin Dvor, günümüzde çok sayıda gökdelen ve modern mimari barındırıyor - bu da onu şehrin merkezi iş bölgesi yapıyor! Ana tren istasyonu Marijin Dvor'un hemen kuzeyindedir ve sizi ülkenin diğer bölgelerine iyi bir şekilde bağlar. Aynı zamanda hem Gorica'nın hem de Başçarşı'nın hemen yanındadır.

Elverişli konumunun yanı sıra Marijin Dvor, Saraybosna'da modern yaşamı keşfetmek için mükemmel bir yer! Çok sayıda harika restoran, cazibe merkezi ve tesis ile Marijin Dvor'da ihtiyacınız olan her şeyi bulacaksınız. Bu, şehri sadece kısa bir süre için ziyaret edenler için harika bir seçimdir.

BÖLGEDE YAPILACAK ŞEYLER

Meşhur Sniper Alley'de dolaşın - burası, Sırp kuvvetlerinin çok sayıda keskin nişancı istasyonunda görev yaptığı ve burayı Bosna Savaşı sırasında önemli bir sıcak nokta haline getirdiği yer

Gıda Pazarı, çok çeşitli uluslararası mutfakların yanı sıra tipik Bosna lezzetleri ile bir şeyler atıştırmak için harika bir mekandır.

Aileler için Aquarius, zengin bir menüye sahip ve çeşitli çocuk dostu etkinliklere ev sahipliği yapan harika bir restorandır.

2.Gorica

Gorica, Saraybosna’da nerede kalınır ? Sorusuna cevap olabilecek en iyi bölgelerden bir diğeridir.

Şehir merkezinin hemen kuzeyinde yer alan Gorica, turizm açısından oldukça gelişen bir mahalle! İlk kez gelen ziyaretçiler için Gorica, şehrin tüm önemli turistik yerlerine kolay erişim sağlarken, keşfe ara vermeniz gerektiğinde rahatlamanız ve gevşemeniz için huzurlu bir bölge olmaya devam ediyor.

Gorica'nın kendi başına da bazı harika cazibe merkezleri var - Avaz Kulesi dahil! Bu, Balkanlar'daki en büyük binadır ve popüler bir turistik cazibe merkezi olmasına rağmen yine de iyi fiyatlıdır. Binanın büyüklüğü, kendinizi şehrin etrafında yönlendirmek için harika bir yer haline getiriyor.

Bu bölgede kalacak olursanız ; Harika bir gece hayatı için, mükemmel butik biranın tadını çıkarırken hem yerli halk hem de turistlerle kaynaşabileceğiniz The Brew Pub'a gidin. Maison Coco'da şehirdeki en iyi Bosna hamur işlerinden bazılarının tadını çıkarın - ayrıca fiyatları da mükemmel. Fojnica'daki Kutsal Ruh Fransisken Manastırı, mükemmel tarihi sergilerle Saraybosna'da önemli bir dini simge yapıdır.

Yerel mutfağın tadına bakmak için tamamen yerel olarak sahip olunan Rive Gauche'ye gidin, burada otantik bir atmosfer ve sıcak bir karşılama alacaksınız.

Gorica şehir merkezinin kuzeyinde ve turist radarına yeni giriyor! Bu bölge hala çoğunlukla yereldir, ancak şehir merkezine kolay erişim ve rahat, yerel bir hava sunduğu için bu muhtemelen gelecekte değişecektir. Bu kombinasyon, her şeye yakın olmakla birlikte rahat ve huzurlu bir üs istiyorsanız, Gorica'yı Saraybosna'da kalınacak en iyi mahalle yapar.

3.Konjic (Koniçe)

Konjic, ayrı bir kasaba olmasına rağmen, Bosna-Hersek'i ziyaret eden ve Saraybosna'nın koşuşturmacasından uzaklaşmak isteyen aileler için harika bir seçenek

Başkentten sadece bir saat uzaklıkta bulunan otel, Karadağ'daki Kotor'a da yakındır ve bölgedeki en popüler şehirlerden ikisine kolay erişim sağlar.

Konjic, ulusal tarihi cazibe merkezlerinin ve muhteşem manzaranın ilginç bir kombinasyonunu sergiliyor! Maceracı bir ruha sahip gezginler için mükemmel olan çok sayıda mükemmel açık hava atraksiyonu vardır. Aynı zamanda Bosna ve Hersek'te önemli bir tarihi yer olan Tito's Bunker'a da ev sahipliği yapmaktadır.

BURADA KALACAK OLURSANIZ ; Tito Sığınağı'nı ziyaret edin - bu devasa yeraltı kompleksi, Yugoslavya Hükümeti'nin Soğuk Savaş tarihine ışık tutan nükleer stratejisini planladığı yer. Mulic Record Müzesi, tarihi öneme sahip ahşap mobilyaları inceleyebileceğiniz ilginç bir cazibe merkezidir. Komşu Visocica Sıradağlarını ziyaret edin - harika yürüyüş parkurları, dağ bisikleti alanları ve kayak pistleri var. Daha tipik bir deneyim için, Restoran Orahovica'da yemek yiyin - bütçesi kısıtlı aileler için mükemmel!

4.Ciglane

Gorica'nın kuzeyinde yer alan Ciglane, turizm söz konusu olduğunda alışılmışın biraz dışında ama kesinlikle şehrin herhangi bir güzergahına dahil edilmelidir! Sovyet tarzı apartman blokları, size Soğuk Savaş dönemi Yugoslavya'sındaki yaşam hakkında fikir verir ve restoran ve barların çoğu onlarca yıllıktır

Biraz daha az turistik olduğu için Ciglane, kısıtlı bir bütçeye bağlı kalan gezginler için de bir zevktir! Yiyecek ve içecekler burada çok daha ucuz ve sadece Ciglane'nin sokaklarında dolaşmak harika bir keşif günü yapacak.

Bu bölgedeyken görülecek yerler ;

Ayrıca Ciglane'nin hemen kuzeyinde yer alan Saraybosna Olimpiyat Bobsleigh ve Luge Track, mükemmel fotoğraf fırsatları sunan 1984 Kış Olimpiyatları'ndan kalma bir kalıntıdır.

Mezarje Stadion, olimpiyatlardan kalma bir başka kalıntı, ancak Bosna Savaşı'nda kaybedilenler için bir mezarlığa dönüştürüldü - tarih meraklıları için acıklı bir deneyim

Kino Bosna, dışarıdan biraz köhne görünen bir gece hayatı mekanı ama maceracı gezginler, canlı müzik eşliğinde otantik deneyimin tadını çıkaracaklar.

BistroNomie, katı bir bütçeye bağlı kalarak kaliteli mutfağı deneyimlemek için harika bir restorandır.

Saraybosna’da nerede kalınır ? Sorusuna cevap olabilecek en popüler bölgeler bu listedekiler olsa da, daha birçok farklı semtten ve mahalleden de bahsetmek mümkün.

Editör: Ersin Tanitim