Estetik tıpta yüz kırışıklıklarının ve aşırı terleme sorununun tedavisinde kullanılan botoks prosedürü kapsamında, Clostridium Botulinum adlı bakteriden laboratuvar koşullarında elde edilen ekzotoksinden faydalanılır. Botoksun özelliği, sinir uçlarında iletimi sağlayan maddelerin salınımını engellemesi ve sinirlerle, onların uyardığı kaslar veya ter bezleri arasındaki elektriksel iletimi geçici bir şekilde durdurmasıdır. Botox, sistemik olarak tüm kaslara etki etmez, yalnızca enjekte edildiği bölgede etki eder.

Botox İstanbul ve diğer illerimizde sıklıkla uygulanan bir medikal estetik prosedürdür. Genellikle yüz bölgesinde çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkan kırışıklıkların giderilmesi ve aşırı terleme sorununun tedavi edilmesi amacıyla Botox tedavisinden faydalanılır. Botox tedavisi hem koruyucu hem tedavi edici özelliğe sahiptir.

Botox tedavisinin düzenli olarak uygulanmasıyla birlikte yıllar içinde yüze yerleşmiş olan çizgilerin tamamen açılmasını sağlamak mümkündür. Ayrıca henüz yüze yerleşmemiş fakat tekrarlayan kas hareketi nedeniyle belirginleşmeye başlayan çizgileri derinleşmeden düzeltme imkanı da elde edilebilir. Botoxun ter bezlerini bloke etme etkisi sayesinde aşırı terleme sorunu da sonlandırılabilir.

Botox Yüz Kırışıklığını Tedavi Eder mi?

Yüz bölgesinde bulunan mimik kaslarının çalışması sonucu, kasların üzerini örten derideki kıvrımlar yıllar içinde belirgin bir hale gelir ve yüzde dinamik çizgilenmeler meydana gelir. Dinamik çizgilenmelerin ortaya çıktığı bölgeler genellikle alın, kaş arası, göz kenarı ve dudak çevresidir.

Botox enjeksiyonu ile mimik kaslarının çalışması zayıflatılınca derinin kas hareketleriyle katlanması ve söz konusu katlanma nedeniyle oluşan çizgilenmenin azaltılması mümkündür. Böylece kişinin, olduğundan daha yaşlı bir görünmesine neden olan alın ve göz kenarındaki çizgiler ile sinirli ve çatık kaşlı bir görünüme yol açan kaşlar arasındaki çizgiler azaltılarak daha genç bir görünüm elde edilebilir.

Botox enjeksiyonunun ter bezleriyle sinir uçları arasındaki iletimi durdurmak, ter bezlerinin çalışmasını azaltmak için kullanılması da mümkündür. Aşırı terleme sorunu nedeniyle sosyal hayatta ve iş hayatında olumsuz durumlarla karşılaşan, yaşam kalitesi olumsuz yönde etkilenen ve öz güven sorunları yaşayan kişilere terleme Botox tedavisi uygulanması etkili bir çözüm olabilir.

Botox enjeksiyonunun etkisi ortalama 48 ila 72 saat içinde başlar. Maksimum etki 10 ila 14 günde ortaya çıkar. Yüzdeki çizgilenmelerin ve kırışıklıkların giderilmesi amacıyla uygulanan ilk botox tedavisinin etkisi yaklaşık 4 ila 6 ay sürer. Uygulamanın düzenli olarak tekrarlanmasıyla birlikte botoxun etkisi 8 ila 10 aya kadar uzayabilir. Aşırı terleme sorununun tedavisi amacıyla uygulanan botox enjeksiyonu terleme sorununun 10 ila 12 ay süreyle kontrol altına alınması mümkündür. Düzenli tekrarlanan terleme botoxu tedavisi sonucu süre 16 ila 18 aya kadar uzayabilir.

Botox enjeksiyonunun düzenli olarak 5-6 kez tekrarlandığı kişilerde, uygulamanın yinelenmesi sonucu kırışıklıklara neden olan mimik kaslarında belirgin bir zayıflık ortaya çıkar. Bunun sonucunda botox enjeksiyonunun etki süresi uzar ve botox tedavisinin daha uzun aralıklarla yapılması yeterli olur. Kişi botox tedavisini bıraktığı takdirde kırışıklıkların daha kötü bir hal alması gibi istenmeyen durumlarla karşı karşıya kalınmaz.

Diğer yandan başarılı sonuçlar alınabilmesi için botox enjeksiyonu mutlaka alanında uzman ve deneyimli doktorlar tarafından yapılmalıdır. Op. Dr. Evren İşçi botox ve meme estetiği başta olmak üzere estetik cerrahi ve medikal estetik prosedürlerdeki başarısı ile başvuracağınız ilk isimdir.

Doğal ve Estetik Bir Görünüm İçin: Meme Dikleştirme

Hamilelik, emzirme, yaş alma ve yer çekimi gibi çeşitli etkenler cilt ve meme bağ dokusu elastikiyetinin kaybolmasına yol açabilir. Sonuç olarak kadınlarda meme şekli bozulabilir, memeler yumuşamaya ve sarkmaya başlayabilir. Bu tür durumlarda sarkma sorunu yaşanan memeleri yeniden şekillendirmek ve dikleştirmek için meme dikleştirme ameliyatı uygulabilir. Meme dikleştirme İstanbul başta olmak üzere tüm metropollerimizde sıklıkla uygulanan bir estetik cerrahi prosedürü olup prosedür kapsamında memedeki fazla deri çıkarılır ve meme dokusu şekillendirilir. Meme dikleştirme ameliyatı sırasında meme başı olması gereken pozisyona taşınır, gerekli görülmesi halinde meme başının çevresinin genişliği azaltılabilir.

Memelerinde sarkma ve deri fazlası sorunu olan kadınlar meme dikleştirme ameliyatı adayıdırlar. Bazı kadınlar obezite cerrahisi prosedürlerinin ardından ya da dramatik kilo kaybından sonra meme dikleştirme ameliyatına başvururlar. Bunun yanı sıra memedeki asimetrinin silikon protez kullanılmadan düzeltilmesi için meme dikleştirme ameliyatı uygulanması söz konusu olabilir.

Meme dikleştirme ameliyatı planlanırken; hastanın sahip olmak istediği meme şekli ve boyutu, sertliği, meme ucunun konumu ve derinin elastikiyet derecesi gibi pek çok faktör değerlendirilir. Meme dikleştirme ameliyatı yapılan hastalarda, meme başı çevresinde kesi izi kalır. Bazı hastalarda meme başıyla meme altı katlantısı arasında dikey olarak bazı hastalarda ise dikey izin yanı sıra meme altı katlantısı boyunca yatay iz kullanılması gerekebilir.

Meme dikleştirme ameliyatından sonra kalacak kesi izinin belirginlik derecesi; kişinin genetik özellikleri, cilt yapısı, uygulanan teknik ve çevresel faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir. İyileşme döneminde sigara kullanılmaması, C vitamini ve protein yönünden zengin bir beslenme programı uygulanması izlerin iyileşme sürecini olumlu etkileyebilir.