Fenerbahçe derbisine hazırlanan Fırtına'da transfer çalışmaları devam ediyor. Ocak ayı transfer harekatını Abdullah Avcı'nın raporu doğrultusunda yapan Trabzonspor orta saha hattını güçlendirmek istiyor. Abdullah Avcı 3 kulvarda mücadele verecek olan bordo mavili yönetime rotasyonlu kadroyu işaret etti.

Bordo mavililerin transfer gündemine gelen futbolculardan biri olan Adrian Sut ile ilgili dikkati çeken gelişmeler yaşandı. 26 yaşındaki orta saha oyuncusuna Danimarka ve Çekya'dan da talipliler çıktı. Takvim'de yer alan habere göre, Steaua Bükreş, Bordo-Mavililer'in de ilgi gösterdiği futbolcu için 3 milyon euro civarında bir gelir bekliyor.


Kulüp Başkanı George Becali de henüz Sut ile ilgili hiçbir kulüple anlaşmadıklarını dile getirdi. Rumen medyası, Becali'nin bu rakamdan geri adım atmayacağını paylaştı. Trabzonspor dışında Genk ve Kopenhag da oyuncunun durumunu çok yakından takip ediyor. Başkan Ağaoğlu ve bordo mavili yönetim Rumen futbolcu için istenen miktarı pahalı bulduğu ve sezon sonunda kontratı bitecek bir oyuncu için bu parayı vermek istemediği ifade edildi.


Sut, ön libero, merkez orta saha ve 10 numara mevkilerinde oynayabiliyor. Sut, bu sezon Bükreş ekibinde 18 maçta 1214 dakika süre aldı ve 2 gol 1 asistlik performans sergiledi. Adrian Sut'un piyasa değeri 900 bin euro.

23 yaşındaki oyuncu, Steaua Bükreş'ten önce Academica Clinceni, Pandurii Targu Jiu, CS Unirea Jucu ve ASA 2013 Targu Mures II takımlarının formalarını giydi. Rumen orta saha oyuncusu, kulüp kariyerinde 164 karşılaşmada görev aldı.

Editör: Hasan Yılmaz