Burun estetiği, genel anestezi ile yapılan ve operasyon sırasında hastanın herhangi bir acı hissetmediği ameliyatlardan biridir. Estetik cerrah, operasyon sırasında, burunda var olan şekil bozukluklarını gidermekte ve burna yeni şeklini vermektedir. Ancak bu şekillendirmenin nasıl yapılacağına daha önce karar verilmesi ve hastaya ameliyat sonrası nasıl bir görünüme sahip olacağı gösterilmelidir. Bu nedenle operasyon kararından sonra doktor seçimi ve burun estetiği ameliyatı öncesinde tasarım süreci ilk adımdır. Daha sonra doktor tarafından ameliyat öncesinde yapılması gerekenler ve ameliyat sonrasında yapılması gerekenler daha detaylı olarak anlatılmaktadır.

Burun estetiği yaptırmaya karar veren hasta, estetik cerrahla bir ön görüşme gerçekleştirmektedir. Bu görüşme esnasında burun estetiği öncesinde tasarım süreci başlamaktadır. Hastanın 3 boyutlu olarak çekilen fotoğrafları, hastanın beklentilerinin dinlenmesi ve doktorun öngörüleri ile beraber, bilgisayar ortamında ameliyat öncesi burun tasarımı gerçekleştirilir. Fotoğraf üzerinden yapılan tasarım sonucunda hasta tasarımdan memnun kalıyor ise, ameliyat bu görüntü esas alınarak gerçekleştirilmektedir.

Burun, kılcal damarların çok yoğun olduğu bir organdır. Bu sebeple, burun ameliyatına başlamadan önce damarları büzen ilaç ve ağrı kesiciler yapılır. Bu sayede kansız bir şekilde bu ameliyatı yapmak mümkün olur. Ancak burun estetiği sonrası kanama olası bir durumdur. Bu noktada hastaların da dikkat etmesi gereken bazı noktalar vardır. Bu noktalardan biri de  ameliyat öncesi kan sulandırıcı özelliği olan ilaçlar (başta aspirin) ve besin destek ürünleri kullanmamaya dikkat etmek gerektiğidir.

Bunların dışında ameliyattan 2 hafta önce sigara kullanılıyor ise bırakılmalı ve ameliyat sonrasında da en az 1 ay kullanılmamalıdır. İdeal buruna kavuşmak için yapılan operasyonlarda sigara kullanımı yaraların iyileşme sürecini olumsuz yönde etkilemektedir.

Burun estetiği operasyonları ile ilgili daha detaylı bilgi almak için https://evrenhelvaci.com/ sitesini ziyaret ediniz.