Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında, uzmanlar İstanbul’da da büyük bir deprem beklediklerini açıklayınca, İstanbullular şehri terk etmeye başladı.

İstanbul Depremi Uyarısı Göç Başlattı

İstanbul'da yaşayan milyonlarca kişi tüm Türkiye'yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra, beklenen büyük İstanbul depremi sebebiyle şehri terk etmeye başladı. Büyük yıkım yaşanan ve afet bölgesi ilan edilen, altından fay hattı geçen ve riskli deprem bölgeleri olan kentlerden kaçış başladı.

İstanbul depremi ile ilgili uyarılarda bulunan uzmanlar, vatandaşların şimdiden hazırlıklı olmasını istiyor. Özellikle eski yapıların ağırlıklı olduğu Kadıköy, Beylikdüzü, Avcılar, Bağcılar gibi ilçelerde yaşayan vatandaşlar akın akın kenti terk etmeye başladı. Deprem göçü ile yakın zamanda büyük bir depremin beklenmediği illere doğru başladı. Bazı kişiler eşyalarını dahi yanına almayarak canını kurtarma derdine düştü. Kentteki depolarda doluluk oranı bir anda yükselişe geçti.

Nakliyatçılar depremlerden sonra İstanbul halkının taşınma hareketliliği gösterdiğini bildirdi. Artık her gün 20-30 aile taşınmak için harekete geçiyor. İstanbul’dan hemen hemen her bölgeye doğru bir göç var. İstanbul depremi ne zaman gerçekleşecek ve kaç şiddetinde olacak henüz bir netlik kazanmadı.

Editör: Didem Bektaş