Cam tavan, sürme cam ve tente sistemi son yıllarda kullanım sıklığı giderek artan işlevsel çözümlerdir. Hem evlerde hem iş yerlerinde şık ve modern bir görünüm elde etmeyi sağlayan cam tavan, sürme cam ve tente sistemi modelleri Tente Branda’da geniş çeşitlilik ile beğenilerinize sunulur. Siz de konforlu ve şık yaşam alanlarınız için işlevsel çözümlere en uygun fiyatlarla sahip olmak için Tente Branda ile iletişime geçebilirsiniz.

Cam tavan sistemleri evlerin ve iş yerlerinin gün ışığından daha fazla faydalanmasını sağlayan çözümlerin başında gelir. Bunun doğal sonucu, cam tavan kullanılan yaşam alanlarındaki kişilerin daha enerjik ve iyi hissetmeleridir. Çünkü güneş ışığından maksimum şekilde faydalanmak, bireylerin ruh halini pozitif yönde etkileyen önemli bir etkendir. Özellikle çalışma ortamında bu standartları sağlamak, bireylerin çalışma performansını da artırmaktadır.

Cam Tavan Nedir? Neden Kullanılır?

Pek çok farklı alanda kullanım sıklığı giderek artan cam tavan sistemlerinin, ilk kullanılmaya başlandıkları zamanki tek tip görünümü günümüzde yerini yaratıcı ve şık tasarımların çeşitliliğine bırakmıştır.

Cam tavanlar, dayanıklı yapıları ve şık görünümleriyle yaşanan alana şık bir görünüm kazandırdığı gibi farklı hava koşullarına karşı etkili bir koruma sağlama noktasında da avantajlıdırlar. Çatının camla kapatılması aynı zamanda son derece sağlıklı bir yöntemdir. Bu amaca yönelik olarak sabit ya da hareketli cam tavan sistemlerinin kullanılması tercih edilebilir. Tüm bu faydalarının yanı sıra cam tavan sistemleri, kullanıldığı alanda benzersiz bir manzara keyfi çıkarmaya da yardımcı olur.

Otel, kafe, restoran, villa, konut, havuz, teras, kış bahçesi, yaz bahçesi ve alışveriş merkezleri gibi birçok farklı mekanda kullanılabilir. Bu sayede dört mevsim gün ışığından faydalanma ve gökyüzünün tadını sınırsız bir şekilde çıkarma imkanı elde edilebilir. Cam tavan kullanılan alanlarda kış aylarında yağmuru, karı ve soğuk havayı dışarıda bırakmak, yaz aylarında ise güneşin tadını doya doya çıkarmak için ideal bir çözümdür.

Gerek evlere gerek iş yerlerine göz alıcı bir şıklık kazandıran özel bir çözüm olan cam tavan sistemlerini farklı kategoriler altında sınıflandırmak mümkündür. Otomatik işleyen sistemler, açılır cam tavan sistemleridir. Bireysel kullanıma da işletmelerde kullanıma da uygun özelliğe sahip açılır cam tavan sistemlerini kumanda yardımıyla yönetmek mümkündür. Birbiri üzerinde kayarak hareket edebilen cam tavan sistemlerinin diğer bir özelliği, sabit bir noktada toplanabilmeleridir.

Sabit cam tavan sistemlerinin avantajlı çözümler olarak kabul edilmesi, iç ve dış cephelerde konforlu kullanım imkanı sunmalarından kaynaklanmaktadır. Son derece dayanıklı olan sabit cam tavan sistemleri, alt taşıyıcı sistem dinamiği hesaplanmaksızın uygulanırsa çok ciddi problemlerle karşı karşıya kaşınması riski vardır. Bu nedenle, alanında uzman ve deneyimli markalardan hizmet alınmaya özen gösterilmelidir.

Modern sabit cam tavan uygulamalarında, standart camlar yerine yüksek dayanıklılığa ve yalıtım özelliklerine sahip camların kullanılması tercih edilir. Günümüzde kullanılmakta olan yeni nesil uygulamalar sayesinde, çok şiddetli darbeler almaması haline cam tavan sistemlerinin zarar görmesi söz konusu değildir.

Sabit cam tavan sistemleri, modern tasarımları ile beğeni kazanır. Cafe, restoran, kış bahçesi ve teras gibi mekanlarda sabit cam tavan sistemleri kullanılarak şık bir görünüm elde etmek mümkündür. Farklı tasarımlara sahip olan ürün seçenekleri arasından beğeniye uygun seçim yapmak ve uzun yıllar boyunca güvenli kullanım imkanı elde etmek mümkündür. Kış mevsiminin zorlayıcı olabilen hava koşullarında konforlu bir şekilde kullanılamayan teraslarda sabit cam tavan sistemlerini tercih etmek, görüntü kaybı olmadan konforlu kullanım imkanına erişmeyi sağlar. Tavan perde sistemleri ise hem fonksiyonel hem dekoratif çözümler olarak öne çıkmaktadır.

İhtiyacınıza Uygun Sürme Cam Sistemleri Tente Branda’da

Mekanların soğuk ve yağışlı havalardan korunmasını ve her mevsim kullanılabilir alanlara sahip olunmasını sağlamak için sürme cam sistemleri sıklıkla tercih edilir. Bu mekanları oluşturmak için kullanılan sürme cam sistemlerinin sağladığı avantajlardan bir diğeri, yaşam alanları genişletilirken estetik bir görünüme sahip olmalarıdır. Ayrıca sürme cam sistemleri kullanıldıkları mekanın ısı yalıtımı üzerinde de olumlu etkiye sahiptirler.

Sürme cam sistemleri sadece kış aylarındaki zorlayıcı hava koşullarında değil aynı zamanda yaz aylarının bunaltıcı sıcaklarında da konfor sağlar. Geniş model yelpazeleri sayesinde her mekana uygulanabilirler. Sürme cam sistemleri işlevsel çözümler sundukları için sıklıkla tercih edilirler. Mekanların üzerini tamamen kapatabilen ve tamamen açılabilen sürgülü tavan sistemleri yüksek performanslı yalıtım özellikleri sayesinde maksimum ısı tasarrufu için de ideal çözümlerdir.

Mekanlarda güneş ışığından maksimum ölçüde faydalanma ve gölgelendirme imkanlarından yararlanma imkanını kullanıcılarına sunan fonksiyonel çözümler olan sürme cam sistemleri göz alıcı bir şıklık sağlar. Sürme cam tavan sistemlerinde, kendi ekseni çevresinde dönen paneller açılarak tıpkı cam tavan sistemlerinde olduğu gibi geriye toplanmakta; bu sayede, tamamen açık bir tavan alanı elde edilebilmektedir.

Editör: Özge Özkan