Sağlıklı ve pürüzsüz bir cilt, güzelliğin ilk kuralıdır. Sağlıklı bir cilde sahip olmak için ise beslenme ve kişisel bakım oldukça önemlidir. Cilt bakımı ve doğru beslenmeyle sağlıklı ve canlı bir cilde sahip olunabilir.

Sağlıklı ve canlı bir cilde sahip olmak için;

1-    Her sabah ve akşam cilt temizliği

Aydınlık ve parlak cilt için günde iki defa cildi derinlemesine temizlemek büyük önem taşımaktadır. Her sabah yüz temizliğine birkaç dakika ayırmak, gece boyunca ciltte biriken yağ ve kalıntıları arındırır, güne ferah bir görünümle başlamaya olanak tanır. Gün boyunca yüze yapışan kir, toz ve makyaj kalıntılarından ise akşamları cilt temizliği yaparak kurtulabilirsiniz. Yatmadan önce yapılan yüz temizliği gece bakımı için kullandığınız diğer ürünlerin de emilimini hızlandırarak etkisini artırıyor.

2- Nemlendirici Kullanımı

Parlak ve aydınlık cilt için nemlendiriciler çok önemli. Cilt tipine uygun nemlendiriciler ile cildin neminin korunmasına destek olabilir. Nem, cildin esnekliğini artırarak genç bir görünüm sunuyor.

3- Su Tüketimi

Su, cilt bakım rutininin en önemli bileşenlerinden biri tanesidir. Susuzluğun sadece beden sağlığın için değil, cilt sağlığı için de önemli bir tehdit olduğu unutulmamalıdır.

3- Düzenli uyku

Cildin güzelliği için uykuyu iyi almak çok önemlidir. Cildin yorgun görünmemesi için her gün düzenli olarak 7-8 saatlik bir uyku uyumak önemlidir.

Bunlara ek olarak, cildin elastik olmasını ve su tutma kapasitesini etkileyen önemli faktörlerin başında kolajen gelmektedir. Kolajen, cilt esnekliği artırmayı ve cildin nem dengesini düzeltmeyi sağlar. Sağlıklı ve canlı bir cilt için kolajen oldukça önemlidir.

Ancak yaşın ilerlemesi ile birlikte ciltte kolajen kaybı meydana gelebilir. Bu noktada ciltteki kolajen seviyesini koruyabilmek için bir sağlık profesyonelinin de görüşü alınarak kolajen takviyeleri kullanılabilir.

Kolajen takviyeleri hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için https://www.naturalnest.com.tr/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.