Çay ağacı yağı siyah noktalara iyi gelir mi? Yüzdeki siyah noktalar can sıkıcıdır. İşte, 6 farklı kullanımı ile çay ağacı yağı uygulamaları!

Bir siyah nokta gördüğünüzde yapacağınız ilk ve en önemli şey onu sıkmak ve ovalamaktan başka bir şey değildir. Siyah noktaların giderilmesi için çay ağacı yağını kullanabilirsiniz. En faydalı uçucu yağlardan biri olan çay ağacı yağının özellikleri, siyah noktaların çıkarılmasını çok daha kolaylaştırır.

Çay ağacı yağı antioksidanlarla doludur ve mükemmel dezenfekte edici, yatıştırıcı ve antibakteriyel özelliklere sahiptir. Bu nedenle, farklı akne biçimlerinin tedavisi ve cildin nemlenmesi söz konusu olduğunda mükemmel bir bileşendir. Yağ, cildinize derinlemesine nüfuz ederek gözeneklerinizdeki tıkanmayı çözer, dezenfekte eder ve siyah noktaları kurutur.

İşte, siyah noktalardan kurtulmanızı sağlayacak çay ağacı yağının 6 farklı kullanım şekli!

çay ağacı yağı siyah noktalara iyi gelir mi

Killi Karışım

2-3 damla çay ağacı yağı, 1 yemek kaşığı kil ve 1 yemek kaşığı suyu karıştırın. Yüzünüzü 10 dakika buhara tutun ve karışımı sürün. 15 dakika sonra yüzünüzü ılık suyla durulayın ve kurulayın.

Banyo

Küveti sıcak suyla doldurun. İçine 1 çay kaşığı çay ağacı yağı ve 2 bardak Epsom tuzu atın. 30 dakika kadar suyun içinde kalın.

Yüz Kesesi

1 yemek kaşığı toz şeker, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1-2 damla yağı karıştırıp önceden buhara tuttuğunuz yüzünüze bu karışımı uygulayın. Dairesel hareketlerle yavaşça masaj yapın ardından soğuk suyla cildinizi durulayın.

Nemlendirici

Komedojenik olmayan nemlendiricinize 1 damla çay ağacı yağı ekleyip siyah noktalara uygulayın. Birkaç dakika sonra yüzünüzü nazikçe temizleyin.

Siyah Noktalara Jojoba ve Çay Ağacı Yağı

Gözeneklerinizi rahatlatmak için yüzünüzü birkaç dakika buharlayın. 1 damla çay ağacı yağını 1 çay kaşığı jojoba yağıyla karıştırıp siyah noktalara uygulayın. Yaklaşık 5 dakika masaj yapın ve ardından yüzünüzü soğuk su ve temizleyici ile yıkamayın.

Siyah Noktalar İçin Çay Ağacı Yağı Temizleyici

Gözeneklerinizi rahatlatmak için yüzünüze ılık su çarpın. Yüz temizleme ürününüze çay ağacı yağı damlatarak bunu cildinize sürün. İyi bir köpük oluşana kadar yüzünüze temizleyici ile hafifçe masaj yapın. Yaklaşık bir dakikalık masajdan sonra yüzünüzü soğuk suyla durulayın.