Çember Makinesi Nedir?

 Çember Makinesi, ürünlerinizin üretimden sonra sevk edildiğinde kırılmasını önlemek için kullanılmaktadır. Bant toz ve nemden etkilendiği için uygun maliyetli ve kalitelidir, bu sayede ambalajlı veya ambalajsız ürünlerin zarar görmeden taşınmasını sağlar. Tekerlekli makinaları tercih eden sektörler, ambalaj, kutu, tekstil, otomobil, inşaat, yayıncılık, mobilya, gıda, aydınlatma, ayakkabı gibi genel olarak verimli tüm sektörlerde kullanılmaktadır. Uzun yıllardır hayatımızın bir parçası olan

Çember Makinesi, ambalajlama işlerinizi en kolay ve en dayanıklı şekilde yapmanız için tasarlanmıştır. Bu yazımızda lastik makinelerinin ne işe yaradığından ve neden kullanıldıklarından bahsedeceğiz. İlk olarak masa tipi bir görünüme sahip olan yarı otomatik tekerlekli makineler hakkında bilgi alıyoruz.

 Üzerine takılan tüm ürünleri bağlama yöntemi ile bağlayarak modern koşullarda kullanım kolaylığı ve maliyet tasarrufu sağlayan yarı otomatik bağlama makineleri. Kenar makinesi ile ürünü ölçmeden en yüksek limitlerle paketleme yapabilirsiniz.

 Kaliteli ambalajlarda kullanıldığında bildiğiniz gibi eklenen ürüne hem çok estetik hem de düzgün bir görünüm kazandırıyor. Sadece bu da değil, bu işlevleri sadece iki saniye içinde gerçekleştirir.

 Bu, özellikle zaman ve personel açısından şiddetle tavsiye edilir. Bant gibi ambalaj malzemelerine kıyasla paketi makineye yerleştirebilir ve hiçbir şekilde bantlamaya gerek kalmadan kolayca bağlayabilirsiniz. Ürünün dağılmaması için paketin hem altını hem de üstünü bantla bantlamalısınız. Kenar makine işlemleri için gerekli değildir.

Çember makinesinin asıl üretim amacı bant ve ipi çıkarmaktır. Bant gelişen teknoloji ile uzun vadeli bir paketleme modeli olduğu için bu süre kenar makinesi ile en üst seviyede tutulmuştur. Salmastra halkası ile yapılan her bir paket, sadece 2 saniyede kendi kendine bağlanan bir paketleme malzemesidir.

 Bu ürünü kullanmaya karar verdiğiniz andan itibaren birçok farklı tasarıma sahiptir. Profesyonellik adına tabla ve çerçeve makinaları dediğimiz otomatik kenar makinaları bulunmaktadır.

Çember Makinasının Özellikleri

Bu makineler bir takım özelliklere sahiptir. Bu aşamada makinelerin asıl amacı ip, bant gibi ürünlerin ambalajlarını çıkarmaktır. Salmastra halkası sayesinde yapıştırılan kutular 2 saniyede yapıştırılır. Bant çok uzun ömürlü bir paketleme yöntemi olduğu için teknoloji geliştikçe çok daha pratik yöntemler kullanılmaya başlandı. Kenar makinesi de bu teknik yöntemlerden biridir. Bu ürünler özellikle sürekli üretim yapan ve ihracat yapan firmalarda yoğun olarak kullanılmaktadır. Günümüzde masa benzeri bir görünüme ve çerçeve benzeri bir tasarıma sahip iki tip tekerlekli makine vardır. Bu makineler hemen hemen her türlü tozlu ortamda rahatlıkla çalışacak şekilde tasarlanmıştır. Şanzımanın bir parçası olmadığı için tozdan hiçbir şekilde etkilenmez. Bu da uzun yıllar sorunsuz çalışmasını sağlar. Gücünü doğrudan motordan alan bu makineler, hızlı ve güvenilir bir şekilde esnetme, yapıştırma ve sıkma işlemlerini gerçekleştirmektedir. İlk üretildiği günden bu yana ambalaj sektörünün ihtiyaçlarını karşılayan teknolojik bir makine olan jant makineleri zamandan ve işçilikten tasarruf sağlar.

Çember Makinaları tipleri (modelleri), plastik ve çelik sabitleme makinelerine bağlı olarak farklıdır. Ring makinaları sektörlere göre farklılık gösterse de ring makinası modelleri paketlenen ürünlerin ağırlığına ve ring makinasının hızına göre değişiklik göstermektedir.

Plastik Çember Makinası Çeşitleri

1- full otomatik çember makinası

2 -Otomatik çember makinası

3- Yarı otomatik çember makinası

4- Akülü (şarjlı) çember makinası

5- Havalı çember makinası

6- Manuel çember gerdirme makinaları

Çelik Çember Makinası Çeşitleri

1- Havalı çelik çember makinası

2- Kenetlemeli çelik çember makinası

3- Manuel çelik çember makinası

Otomatik Çember Makinası: seri üretim işletmeleri için uygundur, tam otomatik tekerlek makinelerinde taşıma kontrol işlevi vardır. Bu da toparlamada ortalama 4-5 dakika 60 tur fark yaratıyor. Plastik halkaya el değmeden ayak pedalı, buton ile halka atılabilir, istenirse foto göz ile de çalışır.

 Yarı Otomatik Çember Makinası: Otomatiklere göre tabla tipi ve fiyat olarak en uygun kenar düzeltme makinesi modelidir. Plastik daireyi ısıtarak yapıştırın. Tansiyon ayar sistemi ile ürününüzün bol ve sıkı olmasını sağlayabilirsiniz. Yüzük atma işlemi ortalama 1,5 saniyede tamamlanır.

 Akülü Çemberleme Makinesi: Akülü çemberleme makineleri yaygın olarak paletleri çemberlemek için kullanılır. Polyester kayış ile çalışır, plastik kayışın iki ucunu birbirine vibrasyonlu olarak yapıştırır, toka kullanılmaz. Akülü sıkıştırma makinesi, paleti istediğiniz kadar sıkı bir şekilde sıkıştırır.

 Havalı Çember Makinası: Hava çember makinalarının çelik bantlara plastik tutturmak için modelleri vardır. Palet tonajı büyük olan ürünler için üniversal alanlar kullanılır. Elektrik bağlantısı olmadan hava ile çalışır. Plastik çemberi vibrasyonla eritir ve mühürler. Çelik kayışları sabitlemek için hava çekmeli makineler mevcuttur.

 Manuel Çemberleme Makinası: Manuel çemberleme makinaları tokalı olarak çalışmaktadır. Tel tokalı ve yaprak tokalı çalışan modelleri mevcuttur. Bu, tekerlekli bir makinenin ekonomik bir modelidir. El gerdirme ile kenarları istediğiniz sıklıkta yapabilirsiniz. Çelik bantlar ve tüm plastik bantlar için modeller mevcuttur.

Editör: Özge Özkan