Genel Seçimlerde 28. Dönem Trabzon Milletvekilliğine CHP’den aday adaylığını açıklayan, eski Trabzon Barosu ve Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Sibel Suiçmez, bugün iftar yemeğinde Trabzon basını ile bir araya geldi. KTÜ Sahil Tesislerinde verilen iftar yemeğine Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ersen Veda Küçük ve çok sayıda basın mensubu katıldı. 

İftar yemeğinin ardından açıklamalarda bulunan Suiçmez, “Aslında bu davet gönül soframız için yaptığımız bir davetti. 

Aslında biz Trabzon’da birlikte büyüdük sizinle. Sizler kentin sorunlarını yansıtırken, bizde bu alanda hak mücadelesi için çalıştık. Sizler beni iyi biliyorsunuz, ben de sizleri iyi biliyor tanıyorum. Gönül sofrasındayken, çok fazla siyasetten söz etmek istemiyorum.  Yıllarca, bu kentte yaşamaktan hepimiz çok büyük bir gurur duyduk. Ne olursa olsun, bu şehrin parçası olmaktan, bu şehirde nefes almaktan her zaman sevinç duyduk. Ama gelinen noktada, Trabzon’un, kentin bakan sayısının artmasına, bürokrasideki kişilerin sayısının artmasına rağmen Trabzon kentinin hala basit trafik sorunlarını çözemeyen, kentleşme sorunlarını çözemeyen, işsizlik sorunlarını çözemeyen, bunun da ötesinde var olan kurum ve kuruluşlarını başka şehre kaptıran bir kent olmasından duyduğum üzüntüyü de ayrıca ifade etmek isterim. 

YALNIZLIĞI ARTMIŞ BİR KENTTİR

Dolayısıyla bu kent, ne kadar bürokraside Trabzonlu sayısı artmışsa, bir o kadar da kentlilik anlamında yalnızlığı artmış bir kenttir. Baştan beri söylediğim gibi bu kentin her sokağında, her hak ihlalinde, her konusunda birlikte çalıştığımız sizler ve bizler buna şahidiz. Bu kentin aksayan sorunlarını çözmek, bu kentin çığlığı olmak üzere siyasete girmeye karar verdim. Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcılığından bu nedenle ayrılmış bulunmaktayım. Aday adayı olarak il başkanlığının bize verdiği plan çerçevesinde çalışmalara başladık. Gördüğümüz şudur, dip dalgası Trabzon’dan yola çıkmış bulunuyor. 

TRABZON TÜRKİYE’NİN T’SİDİR

Trabzon, Türkiye’nin T’si derken, dip dalganın buradan başlamış olmasının anlamının Türkiye için çok büyük olduğunun altını ayrıca çizmek istiyorum. Aday adayı konumundan, 9 Nisan sabaha adaylık konumlarına geçilecek. Şunun altını çizmek isterim ki, bugün artık mesele şahsi konuları tartışacak, durumdan çok öteye gitmiştir. Memleket meselesi ise, vatan meselesi ise bizim için kişisel isteklerin önemi yoktur. 9 Nisan sabaha aday adayları adaylığa dönüştüğü noktada, bugün burada duyduğum aynı heyecanla, eğer o listenin hiçbir yerinde yoksamda o listenin 1. Sırasında gibi çalışmaya, dolamaya, dip dalgasını bir parça da olsa yukarı çıkarmaya devam edeceğim. 

KILIÇDAROĞLU’NU CUMHURBAŞKANI SEÇECEĞİZ

Sayın Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’n Cumhurbaşkanı yapmak için alanda hepimiz tek tek çalışacağız. Sadece siyasete soyunmuş olan bizler değil, vatandaşların her birine ayrı ayrı görev düşüyor. Elbette ilk önce sayın Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı seçeceğiz, ondan sonra Türkiye’de ki tek adam rejimini değiştirip, güçlendirilmiş parlamenter sistemine dönerek, korkamdan birlikte yaşama sevinciyle hareket edeceğiz.

8b4e7523-f1f8-4fa8-b20f-f7796de6e04e

Kaç Milletvekili çıkarır bu yönde tahmin var mı sorusuna Siçmez, “6 Milletvekili demem lazım ama 4’ü hedefliyoruz. Hiç tahmin etmediğimiz yanaşırken, “Millet İttifakına oy vermeyecektir” diyerek gidip yanına yaklaştığımız kesimler, “Artık yeter, değimesi gerekiyor” diyorlar. Dolayasıyla bunu gördüğüm zaman 4’ü zorlayacağımıza inanıyorum” diye yanıt verdi.

Editör: Haber TS