CHP Trabzon Milletvekili Adayı Murat Özçilingir, Trabzon’da ziyaretlerini sürdürürken vatandaşlardan Trabzon’un 20 yıl öncesi ve sonrasını düşünerek oy vermelerini istedi. Özçilingir, “Çeyrek asırlık serüven olan Güney Çevre Yolu’nu, bir asra yakın ise demiryolu projesini 16 yıldır bu iktidardan hikaye olarak dinledik. Yapmadıkları bundan sonra da yapmayacaklarının teminatıdır.” dedi.

EZİYET DEĞİL HİZMET İÇİN YOLA ÇIKTIK
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Trabzon için tek çıkış yolu olduğuna işaret eden Özçilingir, “Sorunlarımız ortak. Biz halkımıza eziyet değil, hizmet etmek için yola çıktık. Bu seçimlerin sonunda Millet İttifakı’nın iktidarlığında Trabzon için en önemli kazanımlarımızdan biri de Sayın Ekrem İmamoğlu’nun yatırımlardan sorumlu cumhurbaşkanı yardımcısı olacak olması. Dolayısıyla Trabzon’umuz bu zamana kadar alamadığı yatırımları, isteyip gerçekleştirmediklerini emin olun bizim iktidarlığımızda ve Ekrem Başkan’ımızın cumhurbaşkanlığında alacaktır. Hizmet yarışı olacak. Yeter ki bizi en güçlü şekilde Trabzon’dan meclise gönderin, iktidarlığa taşıyın. Hepimiz bu şehrin evladıyız.” diye konuştu.

ALMANYA’DAN DAHA MI ZENGİNİZ?
İktidarın kamu kaynaklarını nasıl israf ettiğine dikkat çeken Özçilingir, “Bu adaletsizliğe son vereceğiz. İktidar olduğumuzda ilk yapacak olduğumuz işlerden biri de adaletsizliğe, liyakatsizliğe, israfa son vermek olacaktır. İktidar paralarımızı savuruyor. Senin, benim, çocuklarımızın,  yetimlerin, doğmamış bebeklerin tüm milletimizin parası bu. Avrupa’nın sanayide en gelişmiş ülkesi Almanya’dır. Almanya’yı idare eden, yöneten kişinin bir tane uçağı var. Biz Almanya’dan daha mı zenginiz? 13 tane uçağımız var. Ülkemizde bir değişim şart. Bizi hükümet kurmaya fırsat verin. Bir dönemde nelerin değiştiğini, kimlerin sizi aldattığını göreceksiniz. Bu değişimin anahtarı sizlerin elinde.” şeklinde belirtti.

YAPMADIKLARINIZ YAPMAYACAĞINIZIN TEMİNATIDIR
Özçilingir, boş vaatlerle bu zamana kadar Trabzon’u kandırıldığını söyleyerek “Biz rica eden değil, icra eden olmak istiyoruz. Boş vaatlerle şehrimizin kandırılmasını artık istemiyoruz. Buna müsaade etmeyelim. Çeyrek asırlık serüven olan Güney Çevre Yolu’nu, bir asra yakın ise demiryolu projesini 16 yıldır bu iktidardan hikaye olarak dinledik. Havalimanı, Gülcemal, hafif raylı sistemi uzun yıllardır bu şehir bekliyor. Çömlekçi’yi 10 yılı aşkın süre geçmesinin ardından daha bu yıl yapmaya başladılar. Yatırım Adası’nı daha ağzına alan yok zaten. Başımızdan tepkilere rağmen viyadük geçirdiler. 21 yılın sonunda viyadükle ve Zigana Tünel’i ile övünüyorlar. Trabzon’a dışarıdan bakan bir gözün burada kafa karışıklığını görür. Şehirde keşmekeşlik almış başını gitmiş. Şimdi diyorlar ki ‘yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır’. Milletin gözünün içine bakarak yalan söylemeyin bari. Yapmadıklarınız bundan sonra da yapmayacağınızın teminatıdır. Ülkenin 21 yılını nasıl inşa ettiğinizi görüyoruz.” açıklamalarında bulundu.

Editör: Haber TS