Cinsel kanal üzerinden birçok riskli hastalıklar bulaşabilir. Bu durum karşısında hastaların panik yapmaması tavsiye edilir. Özellikle de korunmasız olarak yapılan cinsel birliktelik neticesinde bireyler arasında hiv bakterisi, aids bakterisi gibi tehlikeli bakteri türleri görülebilir. Bu nedenle mutlaka cinsel ilişkilerin korunmalı olarak yapılması gerekir. Ayrıca cinsel yolla bulaşan hastalıklar testlerinizi de doğrudan profesyonel özel doktor klinik merkezinden güvenle yaptırabilirsiniz.

Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar Nelerdir?

Cinsel kanal üzerinden bulaşan birçok hastalıklar söz konusudur. Bu hastalıklar arasında kuşkusuz ki hiv bakterisi ve aids birinci sırada yer alır. Bel soğuklu,frengi gibi hastalıklar da söz konusudur.

Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıkların Belirtileri Nelerdir?

Cinsel kanal üzerinden bulaşan hastalıkların birçok farklı belirtileri de söz konusudur. Bu belirtiler ise; gün boyu süren genel yorgunluk,baş ağrısı ve baş dönmesi,sersemlik hissi,mide bulantısı,iştahsızlık,uyku sorunları,beslenme düzensizliği ve konuşmada zorluk çekilmesi olarak sıralanabilir.

Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklardan Korunma Yolları Nelerdir?

Cinsel kanalla bulaşan hastalıklardan korunmanın birçok yolları da söz konusudur. Özellikle de hastalık tanısı konulmuş hastaların günlük kişisel eşyalarının kullanılmaması ve korunmasız olarak cinsel birliktelik kurulmaması en temel korunma yöntemleridir.

Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıkların Tedavileri Nelerdir?

Cinsel kanal üzerinden bulaşan hastalıklar birçok farklı tedavi yöntemleri üzerinden tedavisi yapılır. Bu tedaviler arasında cerrahi müdahale,serum tedavisi,tablet tarzından ilaç tedavisi yer alır.

Hiv Testinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hıv testleri geçmişten günümüze dek yoğun bir şekilde uygulanıyor. Test üzerinden doğrudan cinsel kanal üzerinden bulaşan hiv bakterisi kolayca tespiti yapılır. Fakat hiv testi konusunda en kaliteli özel doktor klinik merkezi tercih edilmelidir. Kaliteli özel doktor klinikleri tarafından testleriniz şeffaf ve hızlı bir şekilde uygulanır. Böylece sperm testi sonucunuz gibi tüm testlerinizin sonucunu erkenden ve gizlilik içerisinde öğrenebilirsiniz.

HİV Testi Nedir?

HİV testleri adından da anlaşılacağı üzere hiv bakterisinin yok edilmesinde uygulanan tıbbi bir test modelidir. Bu test üzerinden hastalar hiv virüsüne maruz kalıp kalmadığını kolayca öğrenir. Fakat hiv testi bugün çok daha başarılı bir şekilde uygulanır. Bu kapsamda cinsel yolla bulaşan hastalıklar testleri arasında en hızlı netice sunan testtir.

Hiv Testi Nasıl Yapılıyor?

Hiv testleri profesyonel doktor ya da sağlık ekibi tarafından uygulanır. İşlem öncesinde hasta öyküsü dinleniyor. Hemen akabinde hasta kolundan minimum düzeyde kan örneği alınıyor. Alınan kan örneği özel bir laboratuvar merkezi üzerinden inceleniyor. Böylece kanın içerisinde hiv bakteri bulgusu olması durumunda hastaya hiv bakteri tanısı konuyor.

Hiv Testi Nerede Yapılır?

Hiv testleri doğrudan tam donanımlı özel doktor klinik merkezi laboratuvarı üzerinden uygulanır. Böylece işlem sonucu 1 gün sonrasında sunuluyor.

Hiv Testi Kaç Günde Sonuç Verir?

Hiv testleri klinik merkezlerinin kalitesine göre farklı sürede neticeler sunar. Fakat bu testler genel anlamda 1 gün sonrasında pozitif veya negatif olarak neticeler sunar.

Hiv Testini Evlilik Öncesi Yaptırmak Zorunlu Mudur?

Hiv testinizi mutlaka evlilik öncesi yaptırmanız tavsiye edilir. Bu durum birçok modern ülkelerde olduğu gibi ülkemiz üzerinden de yasalar üzerinden düzenlenmiştir. Dolaysıyla artık yasal kapsamda ülkemiz genelinden de evlilik öncesi hiv testlerinin yaptırılması mecburi hale getirilmiştir.

Sperm Testi Nedir?

Sperm testleri adından da anlaşılacağı üzere hastadan bir miktar sperm alınarak uygulanan tıbbi test türüdür. Ayrıca sperm testi sperm kalitenizi öğrenmek adına yaptırabilirsiniz. Bu test üzerinden ise spermlerinizin ne düzeyde yer aldığını tespit edebilirsiniz.

Sperm Testi Nasıl Yapılır?

Sperm testleri pratik bir şekilde uygulanır. Test öncesinde hasta öyküsü alınır. Hemen akabinde hastadan minimum sperm numunesi alınarak laboratuvar merkezinden bu örnek doğrudan mikroskop cihazı üzerinden incelenir.

Sperm Testi Sırasında Nelere Dikkat Etmeli?

Test sırasında mutlaka kaliteli klinik tercih edilmelidir. Sperm numunesi için verilen özel tıbbi kabı  özenle kullanılmalıdır.

Sperm Testi Sonuçları Nasıl Olmalı?

Sperm testleri sonuçları şeffaf olmalıdır. Test sonucu hasta beklentileri doğrultusunda olmamalıdır.

Sperm Testi Sonrasında Olası Tanı Nedir?

Sperm testleri sonrasında olası tanı uygulanır. Bu uygulama üzerinden sperm kalitesi hakkında net bilgi verilir.

Kimler Sperm Testi Yaptırmalı?

Sperm kalitesi düşük olanlar,baba olamayanlar sperm testlerinden güvenle faydalanabilir. Özel doktor klinik sitesinden sperm testinizin randevusunu alabilirsiniz.

Editör: Gökhan Gökmen