Çocuk bakıcısı görevleri ailelerin sıklıkla araştırdığı bir konudur. Çocuk bakıcılarının asıl görevi temizlik yapmak değildir. Çocuk bakıcıları çocuğun güvenli bir şekilde vakit geçirmesini sağlar. Çocuğun yemek, tuvalet, uyku gibi temel ihtiyaçlarını karşılar. Bunun yanında çocuklarla çeşitli oyunlar oynayarak kitap okuma alışkanlığı kazanmalarına yardımcı olur.

Bakıcılar günlük faaliyetlerini gerçekleştirdikten sonra ev ile ilgilenebilirler. Bu gibi görevler verilen bakıcıların fiyatlarında farklılık olacaktır. Bakıcılara verilecek olan görevlerin net bir şekilde belirlenmesi gerekir. Bakıcıyı işe alırken evde geçirilecek zamanın net bir şekilde belirlenmesine özen gösterilmelidir. Çocuk bakıcısı genel görevleri ise şu şekildedir;

·        Yemek yapma ve çocuğun beslenmesine dikkat etme

·        Çocukların çeşitli kurslara götürüp getirme

·        Çocukların sorumluluklarını yerine getirmesini sağlama

·        Çocukların aktivitelere katılmasını sağlama

·        Uyuma zamanı rutinlerinin yerine getirilmesi

·        Çocuklar ödevlerini yaparken onlara yardımcı olma

·        Tuvalet eğitimi olmayan bebeklerin bezlerini değiştirme ve tuvalet alışkanlığı edinmelerine yardımcı olma

Çocuk Bakıcısı Seçimi

Bebek bakıcısı ararken bazı detayların göz önünde bulundurulması gerekir. Aileler günlük olarak eve gelip çocuklarına bakacak olan bakıcıların güvenilir olmasına önem verirler. Ancak bu aşamada bazı görevlerin göz ardı edilmesi çocuğun eğitimi bakımından olumsuzluklara neden olabilir. Bu sebeple ailelerin bakıcıdan bekledikleri görevler konusunda emin olmaları gerekir.

Ailelerin ilk olarak bebek bakıcısından beklentilerini iyi bir şekilde analiz etmeleri gerekir. Bakıcı seçimlerinde tecrübeli olanların tercih edilmesi önemlidir. Bunun yanında bakıcıların çocuklar ile eğlenceli vakit geçirmesi önemli bir konudur. Çocuklarla oyun oynaması, onlara kitap okuması gibi aktiviteler yapmalıdır.

Bebek bakıcısı ailenin koyduğu temel kurallara ve rutinlere saygı duymalıdır. Elleri yıkamak, dişleri fırçalamak, bebek bezinin değiştirilmesi ya da tuvalet eğitimine yardımcı olmak, çocukların bakımlarını sağlamak bakıcıların temek görevleri arasında yer alır.

Bebek bakıcısı herhangi bir acil durumda beklemeden ve panik yapmadan ebeveynler ile iletişim kurmalıdır. Bunun dışında acil durumlarda gerekli olması halinde polisi veya doktoru arama sorumluluğu olduğunu bilmelidir. Bu beklentilerin önceden bakıcılar ile konuşulması önemlidir. İyi bir bebek bakıcısı iletişim becerisi iyi olmalıdır.

Bebek Bakıcısından Beklenmesi Gerekenler

Çocuğun güvenliği çocuk bakısının önceliğidir. Ebeveynler her zaman çocuklarının güvende olması ile ilgili endişe duyarlar. Bu sebeple evde veya dışarıda çocukların fiziksel zararlara karşı korunması gerekir. Çocuk bakıcısı ev veya oyun alanında çocuklara zarar verecek nesnelere dikkat etmelidir. Herhangi kaza durumunun yaşanmaması için oyuncaklar oyun zamanı dışında düzenli bir şekilde durmalıdır. Bunun yanında çocuk bakıcılarının yabancılarla etkileşime girmekten ya da tehlikeler ile temas etmekten kaçınmaları gerekir.

Bebek bakıcısı hafif ev işleri yapabilir. Çocuklara bakmak ev içerisinde dağınıklıkların olmasına da neden olur. Bu sebeple bakıcıların düzenli olarak etrafı toparlamasına ihtiyaç vardır. Bebek odası ya da diğer odaların düzenli olmasını sağlamalıdır.

Ebeveynler bebek bakıcılarının acil durumlara iyi bir şekilde hazırlandığını bilmek ister. Bu şekilde hem kendilerini hem de çocuklarını güvende hissederler. Çocuk bakıcılarının acil durumlar için hazırlıklı olması son derece önemli konulardan biridir. Acil durum halinde hazırlanmak ve çocukların tıbbi geçmişleri ile bilgi sahibi olmaları önemlidir. Bebek bakıcılarının itfaiye, ambulans servisi, polis gibi önemli telefon numaralarını bilmesi son derece önemlidir.

Çocuk bakıcılarının çocuklara ilgi çekici aktiviteler sunması da önemli konulardan biridir. Çocukların yaratıcılığı harekete geçirilmeli ve fiziksel sağlıklarını geliştirecek aktiviteler ile çocuklarla iletişim içinde olmaları gerekir. Çocuklar uyanıkken aktif olmalarını sağlamalıdırlar. Armoni İnsan Kaynakları bakıcı hizmetleri alabilirsiniz.