GENEL

Çocuklarda Ortodontik Tedavilerin Avantajları Nelerdir?

Abone Ol

Çocuklarda diş yapısının erken yaşlarda düzeltilmesi gerekmektedir. Diş yapısının bozukluğunun sebebi hekimler tarafından tespit edilir. Çocuklarda diş bozuklukları genel olarak çene yapıları ile de alakalıdır. Bazı diş bozuklukları ilerleyen yaşlarda çene uzaması gibi ya da çenenin kayması gibi problemleri beraberinde getirir. Erken yaşta uygulanacak tedavi çocukların gelecekleri açısından oldukça avantajlıdır.

Erken Ortodontik Tedaviye Ne Zaman Başlanmalıdır?

Küçük çocukların ortalama 7 yaşlarına geldiğinde muayeneden geçmeleri gerekmektedir. Erken teşhis ve tedavi daima daha etkili olmaktadır. Ayrıca küçük çocukların okul çağlarında arkadaşları ile aralarında çıkacak bazı diyaloglar psikolojilerini etkileyebilir ve özgüvenlerini zedeleyebilir. İleriki yaşlarda bir birey olabilmeleri adına çocukluk çağı oldukça önemlidir. Bu bağlamda ne kadar erken muayene yaptırılır ve teşhis konulursa o kadar yararlı olacaktır.

Çocuğun genel anatomik bozuklukları alanında uzman hekimler tarafından bizzat muayene edilerek belirlenmesi gerekmektedir. Muayene sonrası ilgili hekimin tedavi yöntemine ve bu dönem zarfında uygulanması gereken tavsiyelerine kulak vermek oldukça önem arz etmektedir. Şeffaf plakların temizliği diğer diş tedavilerine nazaran daha kolay olsa da her şeyde olduğu gibi onlarda da belirli yöntemler ve uygulamalar takip edilmelidir.Bu bağlamda hasta ve hasta yakını hekimler tarafından bilgilendirilir. Tedavi süresince düzenli kontrollere gitmek de oldukça önemlidir. Kontroller plakların işe yarayıp yaramadığını ya da tedavi sürecinin genel manada nasıl ilerlediğini görmek için gereklidir.

Ortodontik Bozukluğun Belirtileri Nelerdir?

Çocuklarda yeme ve çiğneme güçlüğü gözlemlendiğinde ve özellikle ağzın kapalı olma halinde dişler tam oturmadığında ve boşluk kaldığında ya da çenenin öne doğru meylettiği durumlarda muhakkak muayeneye götürülmesi gerekmektedir. Ağız içine bakıldığında dişlerdeki çarpıklık fark edilecektir. Aynı zamanda diş ya da çene bozukluğu olabilecek çocuklarda özellikle parmak olmak üzere bazı şeyleri emme eğilimi gözlemlenmiştir.

Çocuklarda gözlemlenebilecek bir diğer husus çocuğun nefes alırken burnu yerine ağzını tercih ediyor olmasıdır. Uyku durumları dışında ayıkken çocuk nefes alıp vermede ağzını kullanıyorsa muayene ettirilmelidir. Kesin ve net bilgi muayene sonrası ancak hekim tarafından söylenebilir. Çocukların ağız sağlığı erken yaşta sağlanması gerekmektedir. Aksi takdirde istenmeyen görüntüler ve rahatsızlıklar oluşabilir.

Çocuk ortodonti hakkında daha fazla bilgi ve randevu almak için https://www.canerbalta.com/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.

{ "vars": { "account": "G-39SSKFJRW0" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } } { "vars": { "account": "G-JV1786CP4L" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }