Çörek otu faydaları ile öne çıkan besinlerden biri. Peki, bu 6 özelliğini daha önce duymuş muydunuz? İşte, daha sık tüketmenizi sağlayacak çörek oyunun faydaları!

Susam tohumları, dünyadaki en popüler ve besleyici tohumlardır ve genellikle doğanın bize verdiği süper gıdalardan biri olarak kabul edilir. Bu tohumların iki ana çeşidi mevcuttur ve bunlar siyah susam ve beyaz susam tohumlarıdır. Çörek otunun faydaları çok fazla kişi tarafından bilinmez. İşte, düzenli olarak çörek otu yemeniz için 6 önemli sebep!

Çörek otu faydaları arasında öne çıkan bu 6 özelliği hemen sizlerle paylaşalım…

1. Çörek otu yaşlanma karşıtı güce sahiptir

Çörek otunu diyetinize dahil etmenizin ana nedenlerinden biri, bu tohumların yaşlanmayla ilgili durumları ve saç ağarması, kulak çınlaması ve bulanık görme gibi sağlık sorunlarını önlemenize yardımcı olabilmesidir. Bunun nedeni, bu tohumların demir ve hafıza kaybını önleyen B vitaminlerini içermesidir.

2. Daha sağlıklı kemikler ve cilt için

Çörek otunun faydaları kemik ve cilt sağlığı açısından da ele alınmalıdır. Çörek otunun hepimiz için vazgeçilmez olmasının bir diğer önemli nedeni de güçlü kemiklere ve beslenmiş bir cilde sahip olmamızı sağlamasıdır. Bu tohumlar bol miktarda çinko ve kalsiyum içerdiğinden osteoporozu önlemeye ve ayrıca çocuklarda kemikleri güçlendirmeye yardımcı olabilir. Bu tohumlar ayrıca cildi besleyebilen E vitamini ile yüklüdür; Toksinlerden kurtulmanıza yardımcı olur ve zarar görmemesini sağlar.

3. Kalp sağlığına iyi gelir

Çörek otu tohumu, kolesterol seviyelerini düşürmeye ve böylece kalp problemleri riskini azaltmaya yardımcı olabilecek sesamin ve sesamolin dahil olmak üzere zengin bir fitosterol kaynağıdır. Ayrıca bu tohumlar, kan basıncını düşürmeye yardımcı olan ve böylece kalbi sağlıklı tutan magnezyum ile yüklenir. Sağlıklı kan basıncı ve doğru kolesterol seviyeleri, daha sağlıklı arterlere ve harika bir kalp sağlığına dönüşür.

4. Kansere karşı koruyucudur

Çörek otu faydaları merak edilmektedir. Çörek otu aynı zamanda kolon kanseri gibi kanserlere karşı korunmaya da yardımcı olur. Bu tohumlarda bulunan sesamin, karaciğeri vücutta bulunan serbest radikallerin verdiği zararlara karşı korur. Bu tohumlar karaciğeri sağlıklı tutarak kansere karşı korur. Ayrıca lif, antioksidanlar ve lignanların varlığı da buna katkıda bulunur.

5. Sindirim sorunlarından kurtulmaya yardımcıdır

Çörek otu kabızlık ve hazımsızlık gibi sindirim sorunlarında rahatlama sağladığı bir gerçektir. Tohumlardaki yağ ve lif, bağırsak hareketlerini düzeltebilir.

6. Emzirmeye destek olur

Çörek otunun pek çok kişinin bilmediği bir başka faydası da, bu tohumların anne sütünü artırmaya yardımcı olması ve yeni anneler için emzirmeye yardımcı olması. Çörek otu; proteinler, B Vitaminleri, doymamış yağlar ve çinko, demir, protein, magnezyum ve bakır gibi diğer besinlerle doludur ve bu da süt tedarikinin kalitesini artırmaya yardımcı olur.

Editör: Didem Bektaş