Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası D Grubu açılış maçında Tunus ile 0-0 berabere kalarak hayal kırıklığı yaşayan Danimarka'da Andreas Cornelius'un değerlendiremediği pozisyon çok konuşuldu. Sezon başında Türkiye'den ülkesinin Kopenhag takımına transfer olan ancak performansıyla kriz yaratan 29 yaşındaki golcü, Dünya Kupası'nda da adından olumsuz bir şekilde bahsettirmeye devam etti.

Geçen sezon Süper Lig'de Trabzonspor formasıyla şampiyonluk sevinci yaşayan ve ortaya koyduğu performansla başarıda büyük pay sahibi olan Danimarkalı golcü Andreas Cornelius, eski günlerini mumla arıyor.

Sezon başında Trabzonspor'dan 6 milyon Euro bonservis bedeliyle eski takımı Kopenhag'a transfer olan Dan golcü, performansıyla Türkiye'deki günlerinin çok gerisinde kaldı.

Trabzonspor'un şampiyonluğunda 17 gol, 3 asistle büyük pay sahibi olan Cornelius, Kopenhag'da henüz ligde siftah yapamazken oyunuyla da hem taraftarların hem teknik ekibin eleştirisine maruz kaldı.

LİGDE HENÜZ SİFTAHI YOK

Yaşadığı sakatlık sebebiyle bir süre formasından uzak kalan Danimarkalı golcü, ligde 5, Şampiyonlar Ligi'nde 2 ve kupada ise 1 maça çıktı. Ligde ve Şampiyonlar Ligi'nde henüz skor katkı yapamamasının yanı sıra formsuz görüntüsüyle de dikkat çeken Cornelius'a karşı tepkiler yükselmeye başladı.