Trabzonspor’a transfer olduktan sonra şampiyonluk yaşayan ve taraftarların “kuzeyin yeni kralı” olarak adlandırdığı Cornelius, ayrılık sebebini Katar Dünya Kupası'nda açıkladı.

"Kopenhag’a ailevi sebeplerle döndüm"
Danimarkalı forvet Andreas Cornelius, Trabzon’dan ayrılma nedeninin ailevi sebepler nedeniyle gerçekleştiğini açıkladı.

Katar'da Danimarka milli takımıyla Dünya Kupası'nda boy gösteren ve TRT Spor'dan Veli Yiğit'e konuşan Cornelius “Trabzonspor’dan ayrılmak kişisel aldığım bir karardı ve kulübüm buna saygı duydu. Kopenhag’a ailevi sebeplerle döndüm. Trabzon’da harika zaman geçirdim” ifadelerini kullandı.

Kopenhag'da parlak bir dönem geçirmiyor
Yeni sezon öncesi Trabzonspor'dan eski takımına geri dönen Danimarkalı golcü Andreas Cornelius Kopenhag'da parlak bir dönem geçirmiyor. Trabzonspor'un kazandığı tarihi şampiyonlukta 15 gol, 5 asistlik katkı yapan Danirmarkalı yıldız bu sezon ise siftah yapmadı. Danimarka Milli Takımı'nın DÜnya Kupası kadrosuna alınan Cornelius, Tunus maçındaki pozisyonuyla gündem oldu.

Cornelius, Danimarka-Tunus maçına damga vurdu
FIFA 2022 Dünya Kupası D Grubu Danimarka ile Tunus maçında Cornelius damga vurdu.Karşılaşmanın 69. dakikasında kullanılan kornerden gelen topa arka direkte iyi yükselen Danimarka'da Christensen kafayla vurdu. Karambolde topu önünde bulan Cornelius kaleye 43 santimlik mesafeden topu ağlara gönderemedi ve direğe nişanladı.

1641062.jpg
Cornelius'un Trabzonspor performansı
Geçen sezon Süper Lig’de oynadığı 37 maçta 15 gol-5 asistlik katkı veren 29 yaşındaki Cornelius, altyapısında yetiştiği ve uzun süre formasını giydiği Kopenhag’a transfer olmuştu.

Editör: Ali ÇİL