Berna Laçin Hakkında Serbest Bırakılma Kararı
Berna Laçin Hakkında Serbest Bırakılma Kararı
İçeriği Görüntüle

Cuma hutbesinde Gazze’de devam eden saldırılar ve Filistin halkının yaşadığı insani kriz gündeme taşındı. Hutbede, Gazze’de yaşananlar “soykırım” olarak nitelendirilirken, sivillerin korunması ve bölgeye insani yardımların ulaştırılması çağrısı yapıldı.

Müslümanların Gazze’yi unutmaması gerektiği vurgulanan hutbede, dayanışmanın yalnızca sözle sınırlı kalmaması gerektiği ifade edildi.

GAZZE’DEKİ İNSANİ KRİZE DİKKAT ÇEKİLDİ

Hutbede Gazze’de camilerin, evlerin, okulların ve hastanelerin saldırılardan etkilendiği belirtilerek, bölgede yaşayan sivillerin ağır koşullarla karşı karşıya olduğu ifade edildi.

Gazze’de yaşananların yalnızca Filistin halkının meselesi olmadığı belirtilen hutbede, sürecin insanlığın vicdanı, ahlakı ve onuru açısından da önemli bir sınav olduğu değerlendirmesinde bulunuldu.

Dünyanın farklı bölgelerinde sivillerin korunması, saldırıların sona ermesi ve yardımların ulaştırılması amacıyla yükselen tepkilerin önemine de dikkat çekildi.

“BİZ HİÇBİR YERE GİTMİYORUZ”

Hutbede Gazzeli bir çocuğun sözlerine de yer verildi.

“Evimizi yıkarsanız yenisini yaparız, okulumuzu yıkarsanız yenisini kurarız. Biz hiçbir yere gitmiyoruz!” ifadeleri aktarılarak Filistin halkının yaşadığı zorluklara rağmen topraklarına bağlılığının sürdüğü vurgulandı.

BOYKOT VE DAYANIŞMA ÇAĞRISI

Hutbede Müslümanlara Gazze konusunda duyarlılıklarını sürdürme çağrısı yapıldı.

Gazzelilerin imtihanının sabır ve yoklukla mücadele olduğu belirtilirken, diğer Müslümanların sorumluluğunun ise unutmamak, duyarlı olmak ve imkanlarını paylaşmak olduğu ifade edildi.

Tüketim tercihlerinin de bu süreçte önem taşıdığı belirtilerek boykotun geçici bir tepki olarak değil, bilinçli ve ahlaki bir tavır olarak görülmesi gerektiği kaydedildi.

MAZLUMLAR İÇİN BİRLİK MESAJI

Hutbenin devamında Müslümanların birlik içinde hareket etmesi gerektiği belirtilirken, Gazze ve Doğu Türkistan başta olmak üzere dünyanın farklı bölgelerindeki mağdur toplumlara destek çağrısı yapıldı.

Hutbe, Müslümanların dayanışma içinde olması gerektiğine ilişkin hadis-i şerifle tamamlandı.