14 Mayıs seçimlerine sayılı zaman kala, Cumhur İttifakı ile HÜDAPAR arasında beklenmedik bir gerginlik yaşandı. İşte detaylar...

Cumhur İttifakı'ndan AKP milletvekili Tuğrul Türkeş, ittifakın üyesi olan HÜDAPAR'ı istemediğini açıkça belli etti. Türkeş, Hüdapar Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun Türk bayrağına ilişkin "Türkiye bayrağı denilsin, Türk bayrağı denilmesin" söylemini ağır sözlerle eleştirdi.

AK Parti milletvekili Tuğrul Türkeş, HÜDAPAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'na, “Onun o bayraktan rahatsız olma hakkı varsa benim de HÜDAPAR’dan ve onun genel başkanından rahatsız olma hakkım demokratik bir hak” diye yanıt verdi.

AK Parti Ankara 1. sıra milletvekili adayı Türkeş, seçimlerde kendi partisinden dahil olacak olan HÜDAPAR 'ın Hizbullah ile ilişkisinden de rahatsızlığını dile getirdi. Zamanında MHP'den ihraç edildiğini ve AK Parti'ye kolayca gelmediğini de dile getiren Tuğrul Türkeş, son 8 yıldır kesintisiz olarak AK Parti'de hem siyaset yaptığını hem milletvekilliği yaptığını söyledi.

HÜDAPAR Cumhur İttifakı'nın bazı üyelerini rahatsız ediyor. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de Türkeş gibi bu rahatsızlığını dile getirmişti.

Editör: Didem Bektaş