Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında, ‘’Vakit geliyor, bu millet 14 Mayıs'ta gereğini yapacaktır. Asla bu tür kuru sıkı atanlara prim vermeyecektir. Onlar deprem bölgesinde gidip sadece konuşacak, poz verip dönecek.’’ ifadelerine yer verdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI

''Ülke olarak her ne kadar birileri kabul etmese de "asrın felaketi" diye nitelendirilen 2 büyük deprem ve sonrasında 6,6'ya kadar çıkan sarsıntılar yaşadık.  Artçı sarsıntıların yol açtığı tedirginlik sürüyor. Türkiye bir çeşit deprem fırtınasına tutulmuştur. 6 Şubat'ta 11 ilimizi vuran deprem fırtınası milletimize büyük bir acı yaşattı. 14 milyon insanımızı doğrudan etkiledi. 203 bin 958 bina yıkık, acil yıkılacak veya ağır hasarlı. Ülkenin dört bir yanından intikal eden gönüllülerle birlikte yarım milyon insan depremzedelerimizin imdadına koştu. Felaketin haberini alır almaz şartları sonuna kadar zorladık. OHAL ve afet bölgesi ilanlarını hemen yaparak, hukuki altyapıyı kurduk. Birilerinin devletin ve milletin yıkıntılar arasında kalmasını beklediğini biliyoruz. Deprem bölgesindeki halk bunu bizzat yaşayarak görüyorBu millet 14 Mayıs'ta gereğini yapacaktır. Eksiklerimizi söylemek, helallik istemek zafiyet değil, bizim milletimizle samimiyetimizin ifadesidir. Deprem turisti edasıyla bölgeden gelip geçenler bunu kavrayamazVakit geliyor, bu millet 14 Mayıs'ta gereğini yapacaktır. Asla bu tür kuru sıkı atanlara prim vermeyecektir.

Onlar deprem bölgesinde gidip sadece konuşacak, poz verip dönecek. Mağduriyeti giderene kadar başka bir şey ile ilgilenmeyeceğiz. Bu zor günlerde bile iç hesaplaşmadan başlarını kaldıramayanları milletimize havale ediyoruz. 6 Şubat depremlerinin izlerini kısa sürede sileceğiz. Deprem bölgesini ayağa kaldıracağız. Yıkılan yerlerin zeminleri sıkıntılıysa oralarda asla yapılaşma olmayacak. Fay hattında yapılaşma olmayacak. Zemine uygun yerlerde ise düşük yoğunluklu, az katlı, sağlam binalar inşa edilecek. Deprem bölgesinde insanımızın vergiden sigortaya kadar pek çok yükümlülüğünü erteledik. Deprem sonrası şehirlerimizin yeniden ayağa kalkabilmesi için 'Afet Yeniden Fonu' kuruyoruz Yıkılacak ağır hasarlı, orta hasarlı tüm binaların 6 Şubat itibariyle geçmişe dönük tüm borçlarını siliyoruz.''

Editör: Haber TS