D vitamini cinsel istek ve performansı artırmak için çok önemlidir. İşte, D vitamininin cinsel hayatınıza katkıları…

D Vitamini doğurganlığı, cinsel isteği, orgazmı ve cinsel tatmini artırır. D vitamini içeren besinlerle birlikte dışarıdan takviye olarak da alınabilir. Cinsel hayat sağlık alışkanlıkları ile paralel ilerler. Uyku, stres yönetimi, beslenme, su tüketimi, egzersiz ve diğer önemli sağlık kriterlerine öncelik vererek cinsel sorunlardan da uzaklaşmak mümkündür. Doğurganlığı, cinsel isteği ve performansı artırmak için bunlar dengede kalmalıdır.

Vücudumuzdaki D vitamini ve belirli mikro besinler, kana karışarak cinsel yaşamımızı direkt olarak etkiler. Yetersiz D vitamini alımı cinsel performansı olumsuz etkiler.

D vitamini cinsel sağlık için faydalıdır

D vitamini seviyemizin cinsel ve üreme sağlığını nasıl etkilediği heyecan verici bir araştırma alanıdır. Doğurganlıktan cinsel doyuma kadar, bu vitaminin hem erkekler hem de kadınlar için cinsel sağlığın tüm yönlerinde önemli bir rolü olduğu bilinmektedir.

Kadınlar için:

Gelişmekte olan bilim, D vitamini düzeylerinin kadınlarda doğurganlık durumunu etkilediğini göstermektedir. Hamile kalmayı kolaylaştıran D vitamini, sağlıklı bir hamilelik sürecini de destekler. Anne ve bebek sağlığı için mühimdir.

D vitamini sadece üreme sağlığı üzerinde değil, aynı zamanda cinsel haz üzerinde de önemli bir etkiye sahiptir. Kadınlarda cinsel istek, orgazm ve doyum için mutlaka yeteri kadar alınması gereken bir vitamindir.

Erkekler için:

Erkeklerde ereksiyon sorunu, cinsel performans yetersizliği, orgazm ve cinsel istek problemlerine karşı D vitamininin önemi de kanıtlanmıştır. D vitamininin sperm hareketliliğini iyileştirdiğini, günlük D vitamini takviyesinin ise testosteronu artırdığı kanıtlanmıştır.

D vitamini ile cinsel yaşamınızı hareketlendirin

Çalışmalar, D vitamini eksikliği olanların cinsel hayatının yetersiz olduğunu göstermektedir. ABD’de yapılan bir araştırmada katılımcıların %40’ında D vitamini eksikliğine bağlı olarak cinsel sorunlar gözlenmiştir.

Neyse ki, sağlıklı bir D vitamini seviyesine ulaşmak (ve bunu sürdürmek) doğurganlığı artırmaya, üreme sağlığını iyileştirmeye ve hatta aktif, tatmin edici bir cinsel yaşamı teşvik etmeye yardımcı olabilir. Başka bir deyişle, yağda çözünen bu temel vitamin, kadın ve erkeklerin cinsel yaşamlarının gelişmesine yardımcı olabilir.