Trabzonspor, Süper Lig'in 30. haftasında Sivasspor'a konuk oldu ve 1-0 öne geçtikten sonra sahadan 4-1 mağlup ayrıldı. Üstelik, maçta Trabzonsporlu futbolcu Jens Stryger Larsen hem kırmızı karta hem de sakatlığa kurban verdi. Maçın 22. dakikasında, Sivasspor'un kazandığı penaltı pozisyonunda Larsen'in, rakibinin bariz gol şansını önlediği için kırmızı kart gösterildi. Sedyeye alınan Larsen'in kafa travması şüphesiyle hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

Hakem Bahattin Şimşek'in, penaltı pozisyonu ve kırmızı kart kararı büyük tartışmalara yol açtı. Ancak, hakem hoca Deniz Çoban'ın değerlendirmesi, kararın doğru olduğunu ortaya koydu. Çoban'a göre, Larsen rakibini çekerek düşürdü ve bariz bir penaltıya sebep oldu. Ayrıca, Larsen'in kırmızı kart görmesi de doğruydu. Sivassporlu Hakan'ın kramponunun Larsen'in yüzüne isabet etmesi ise bir kaza olarak nitelendirildi.

Maç boyunca Trabzonsporlu futbolcuların birçok itirazda bulunduğu bu pozisyon, maçın seyrini değiştirdi. Sivasspor, kazandığı penaltıyı gole çevirerek maçta dengeyi sağladı ve sonrasında 3 gol daha atarak maçı 4-1 kazandı. Bu galibiyetle, Sivasspor üst üste aldığı kötü sonuçları geride bırakarak, kritik bir adım attı.

Editör: Haber TS