FUTBOL

Denizlispor’da 700 Milyon TL’lik Kriz

FIFA’dan 6 puan silme cezası alan Denizlispor, 700 milyon TL’lik borç ve oyuncu ayrılıkları nedeniyle zor günler yaşıyor.

Abone Ol

Türk futbolunun köklü kulüplerinden Denizlispor, yeni sezon öncesinde ağır bir mali krizle karşı karşıya kaldı. Yaklaşık 700 milyon TL borcu bulunan yeşil-siyahlı kulübe, eski futbolcusu Tiago Lopes’e olan yükümlülükleri nedeniyle FIFA tarafından 6 puan silme cezası verildi.

Geçmişte Türkiye’yi Avrupa kupalarında temsil eden Denizlispor’un, yeni sezonda Süper Amatör Lig’de mücadele etmesi bekleniyor. Borç yükü, kalıcı transfer yasağı ve mevcut kadrodaki oyuncuların ayrılma isteği nedeniyle A takım faaliyetlerinin devam edip etmeyeceği belirsizliğini koruyor.

FIFA’DAN 6 PUAN SİLME CEZASI

Denizlispor’a verilen 6 puan silme cezasının, daha önce kulüpte forma giyen Portekizli futbolcu Tiago Lopes’e olan borç nedeniyle uygulandığı belirtildi.

Yeşil-siyahlı ekip, yeni sezona eksi puanla başlama tehlikesiyle karşı karşıya kalırken kulübün ekonomik sorunları sportif yapılanmayı da doğrudan etkiledi.

KULÜBÜN BORCU 700 MİLYON TL’YE ULAŞTI

Kulüp tarafından yapılan açıklamada, yaklaşık 700 milyon TL tutarındaki borç nedeniyle kalıcı transfer yasağının devam ettiği bildirildi.

Açıklamada, "Yaklaşık 700 milyon TL tutarındaki borç yükü nedeniyle kulübümüz hakkında devam eden kalıcı transfer yasağı bulunmaktadır. Denizlispor, futbol faaliyetlerini büyük ölçüde altyapısından yetişen 17 futbolcusuyla sürdürmektedir" ifadelerine yer verildi.

Transfer yapamayan Denizlispor’un yeni sezon kadrosunu büyük ölçüde altyapıdan yetişen genç futbolcularla oluşturması planlanıyordu.

OYUNCULAR TAKIMDAN AYRILMAK İSTİYOR

Kulübün açıklamasında, mevcut kadroda yer alan 7 veya 8 futbolcunun Denizlispor’da devam etmek istemediğini kesin şekilde yönetime bildirdiği belirtildi.

Söz konusu oyuncularla son bir görüşme gerçekleştirileceği ve bu görüşmenin ardından yeni sezon planlamasının netleştirileceği ifade edildi.

Denizlispor yönetimi, "İlgili futbolcularla son bir değerlendirme görüşmesi daha yapılacak ve kulübümüzün yeni sezon yapılanmasına ilişkin yol haritası net olarak belirlenecektir" açıklamasını yaptı.

A TAKIM FAALİYETLERİ BELİRSİZLİĞİNİ KORUYOR

Mali sorunların çözülememesi ve kadronun daha da daralma ihtimali, Denizlispor’un A takım faaliyetlerini durdurabileceği yönündeki endişeleri artırdı.

Kulübün yeni sezonda nasıl bir yol izleyeceği, oyuncularla yapılacak son görüşmelerin ve yönetimin mali kaynak arayışının ardından belli olacak.

{ "vars": { "account": "G-39SSKFJRW0" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } } { "vars": { "account": "G-JV1786CP4L" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }