Depolama hizmeti almak değerli eşyalarınızın istediğiniz süre boyunca korunmasını sağlayan hizmet türüdür. Nakliye firmaları bu hizmeti ek olarak sunar. Firma ve kişiler arasında süre anlaşması yapılarak eşyaların nerede ve ne kadar süre tutulacağı belirlenir. Buna göre fiyatlandırma yapılır ve eşyalar depoya taşınır.

Depolama Hizmeti için Firma Seçerken Bilmeniz Gereken 4 Madde!

Depolamak istediğiniz eşyalar için yeriniz yoksa depo hizmeti alarak alan sıkıntısından kurtulabilirsiniz. Çeşitli firmalar büyük depoları eşyalar için hazırlar ve saklama koşullarına uygun hale getirir. Bu sayede depolama hizmeti aldığınızda eşyalarınızın güvende olduğuyla ilgili herhangi bir endişe duymazsınız. Depolama alanı seçiminde firma tercihi önemlidir. Eşyalarınızı güvenle teslim edeceğiniz bir firma seçerken aşağıdaki noktalara dikkat etmelisiniz. 

Seçtiğiniz Firmadan Mutlaka Referans İsteyin

Depo firmaları müşterilerle anlaştıktan sonra eşyaları teslim almak üzere adrese ulaşırlar. Burada paketlemesi yapıldıktan sonra kamyonlarda depoya transfer edilir. Bu aşamada sizler eşyalarınızın nerede korunacağı hakkında endişe duyabilirsiniz. Bu nedenle güvenilir depolama hizmeti veren, referans sahibi firmalardan destek almalısınız. Kaliteli bir firma deposunu müşterilerine açar ve referanslarıyla güven verir.

Uygun Saklama Koşullarından Emin Olun

Kişiler değerli bütün eşyalarını depo firmaları sayesinde saklayabilirler. Bazı eşyalar vardır ki, maddi ve manevi değeri yüksek olabilir. Bu eşyaların korunmasında ekstra önlemler alınmalı ve nakliye sırasında da büyük dikkat gösterilmelidir. Siz de aklınız kalmaması adına depoyu yerinde görerek içinizi rahatlatabilirsiniz. Firmalar genellikle bu isteği geri çevirmezler ve depoyu müşterilerine açarlar. Ortamın rutubetli olması eşyalarınıza zarar vereceği için depolama hizmeti alırken bu tarz durumları mutlaka teyit edin.

Sigortalı Hizmet Sunan Depo Firmalarını Seçin

Araştırma yapmaya başladığınız andan itibaren sayısız depolama hizmeti sizi karşılayacaktır. Belki internet üzerinden belki de çevrenizdeki insanlar aracılığıyla bu firmalara başvuracaksınız. Her durumda sigorta olup olmadığını öğrenmeniz gerektiğini unutmayın. Bazı firmalar güven vererek sigortanın kendisi olduklarını belirtebilirler. Kağıt üzerinde resmi bir sigorta olmadığı müddetçe eşyalarınız güvende sayılmaz. Bundan dolayı sadece işi kurallarına uygun yapan kişilerden yardım almaya gayret göstermelisiniz.

Fiyat Belirlemesinde Rol Oynayan Faktörleri Bilin

Güvenilirliğini teyit ettiğiniz firmadan hizmet almaya karar verdiyseniz sırada fiyat belirlemesi bulunuyor. Depolama hizmeti için pek çok fiyat belirleyici unsur vardır. Bunlardan haberdar olmak daha adil bir fiyat ile anlaşma sağlanmasına yardımcı olabilir. Bu belirleyici unsurlar hakkında ilgi sahibi olmanız önem taşır:

Eşyanın türü (Mobilya, makine, elektronik): Eşyanızın türü depolama hizmeti fiyatını doğrudan etkiler. Malzemesine göre paketleme ve saklama koşullarına masraf yapılabilir. Elektronik cihazlar daha iyi saklamak koşuluna ihtiyaç duyduğundan fiyat artabilir.

Eşyanın fiziksel özellikleri (Ağırlık, hacim, boyut): Eşyanızın depoda ne kadar yer kaplayacağı oldukça önemlidir. Tüm fiziksel özellikleri ölçülerek uygun ve adil bir fiyat belirlemesi yapılır.

Eşyanın depolanacağı süre (Örnek: 3 ay, 5 ay, 1 yıl): Eşyanın saklanma süresi fiyatı en etkileyen unsurdur. İlk başta kısa süreli bir anlaşma yapabileceğiniz gibi ilerleyen zamanlarda süreyi uzatabilirsiniz. Dilerseniz eşyanızı daha erkenden alma şansınız da olur.

Nakliye zorluğu (Yüksek kat, depoya uzaklık, nakliye aracı): Eviniz depolama hizmeti sunan firmaya uzak bir konumdaysa, yüksek kattan indirilecekse ve daha büyük bir araca ihtiyaç varsa fiyatlarda değişiklik meydana gelir. Bu bilgilendirme firma çalışanlarımız tarafından sizlere önceden bildirilir. Sizlerde bu bilgileri tarafımıza sunmalısınız.

Depolama Hizmeti ile Eşyalarınız için Endişelenmeye Son Verin!

Yılları aşkın süredir depolama hizmeti sunan, müşterilerinin eşyalarına onlar kadar değer veren, sektörde öncülük yapan ve tecrübesiyle fark yaratan Sertrans ile güvenilir bir hizmet ile tanışabilirsiniz. Alanınız kısıtlıysa ya da eşyanızı şimdi kullanmak istemiyorsanız, güvenilir depo hizmeti bir telefon kadar uzağınızda. Hemen arayın, depolama hizmeti sayesinde eşyalarınızı güven altına alın!