Pek çok depremzede gibi 16 yaşındaki güreşçi Adile Naz Işık da Trabzon'a geldi. Milli takıma seçilmek için antrenmanlarını burada sürdürüyor.

Trabzon haber son dakika gelişmesi... 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde yaşanan 7,7 ve 7,6'lık depremler sonrası pek çok depremzede başka kentlere gitti. Trabzon da pek çok depremzedeyi ağırlayan kentlerin başında yer aldı.

Deprem bölgesinde yaşayan 16 yaşındaki güreşçi, milli takıma girebilmek için antrenmanlarını Trabzon'da sürdürüyor. Adile Naz Işık, 16 yaşında lise öğrencisi. Trabzon'a gelen genç depremzede, kentteki Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'ne yerleştirildi ve hazırlık sürecini de burada geçiriyor.

Adile'nin babası Ali Işık da 15 Yaş Altı Serbest Stil Erkek Milli Takım Teknik Sorumlusu. Babasının yolundan gitmek isteyen genç güreşçinin hedefi milli takım. Küçüklüğünden beri tekvando yapan Adile Naz Işık, 5 Mart'ta yapılacak Türkiye Şampiyonası'na hazırlanırken depreme yakalandı.

Depremden kurtulan genç kız, Trabzon'da çalışmalarına devam ederken ertelenen şampiyonanın yeni tarihini heyecanla bekliyor. Babası şu an Kahramanmaraş'ta olan genç güreşçi Trabzon halkını ve tüm Türkiye'yi duygulandırdı.

Trabzon TOHM bünyesine 4 depremzede sporcu yerleştirildi. Gençler çalışmalarını büyük bir şevkle sürdürüyor.

Editör: Didem Bektaş