Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra pek çok vatandaş farklı illere yerleştirildi. Trabzon'da kalacak ev arayan depremzede öğrenci...

Trabzon'a gelen ve eğitim hayatına devam edebilmek için kendisine kalacak bir ev arayan depremzede öğrenci için hayırseverler yardıma bekleniyor.

6 Şubat 2023 tarihli Kahramanmaraş merkezli depremin ardından yaşanan pek çok ana ve artçı deprem, binlerce kişiyi canından, ailesinden ve evinden etti. Pek çok depremzede çevre illere yerleştirildi. Birçok kişi ve aile de Trabzon'a geldi.

Yüzyılın felaketi depremlerin ardından depremzede gençler ilk kez üniversite tercihi yapacak. Tercih döneminde en zor iş kalacak ev bulmak.

Üniversiteyi okudukları şehre dönecek olan öğrenciler, özellikle fahiş fiyatlar ve konut bulamama sıkıntısı ile karşılaşıyor.

Şu anda konut kiralarının en yüksek olduğu illerden biri de Trabzn. Bütçeye uygun kiralık ev bulmak bir hayli zorken, kalacak ev arayan öğrenciler çağrıda bulundu.

Trabzon Üniversitesi'nde okuyan B. Demir, Kahramanmaraşlı bir depremzede. Kardeşiyle birlikte Trabzon Söğütlü'de kalacak bir ev arayan Demir ve kardeşi için yardımsever vatandaşlardan destek bekleniyor.