Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün gerçekleştirilecek kabine toplantısı sonrası açıklamalar yapılacak. Yapılacak açıklamalar arasında icralık borçların silinmesine dair yasal düzenlemeler de gündeme gelecek. Ayrıca son zamanlarda gündemlerden düşmeyen ucuz konut projesiyle ilgili de son hazırlıklar yapılmaya başlandı. İşte, Eylül ayının ilk toplantısında görüşülecek konular…

Bugün, Beştepe’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında gerçekleştirilecek olan kabine toplantısı sonrası dar gelirli vatandaşın ekonomik yönden zorluk çekmesi engellenecek. TOKİ tarafından verilecek olan evlerde vatandaş kira öder gibi ev sahibi olabilecek. TOKİ Sosyal konut projesiyle ilgili ayrıntıların 15 Eylül tarihinde geleceğini düşünürsek konuyla ilgili detaylı açıklamaların da 15 Eylül tarihinden sonra gelmesi bekleniyor. 

Milyarlarca borç silinecek!

Dar gelirli vatandaşa destek sağlayacak olmak amacıyla hükümet tarafından yardım verilmeye devam ediliyor. Hükümetin siteminde yer alan destekle beraber icralık ve hacizlik olmuş bazı borçların silinmesiyle ilgili yasal bir düzenleme yapılacak. Devlet tarafından yapılacak çalışmaya göre elektrik, doğalgaz ve su gibi hacizlik olmuş borçların silinmesi planlanıyor.

Yürürlüğe girecek olan yasa teklifiyle beraber 2 bin TL’ye kadar olan borçların silinmesi planlanıyor. Sadece icralık borçların değil ayrıca varlık yönetim şirketlerine olan 2500 TL’nin altındaki borçlarında silinmesi planlanıyor. Bugün gerçekleştirilecek kabine toplantısında dar gelirlinin ekonomik yönden rahatlamasına yönelik adımlar da atılacak. 15 Ağustos tarihi ve öncesinde olan borçların silinmesiyle ilgili yapılacak çalışmanın toplamda 6 milyon kişiyi kapsaması da bekleniyor. Dar gelirlinin nefes almasını sağlayan bu proje eğer yürürlüğe girerse toplamda 30 milyar TL’lik borcun silinmesi düşünülüyor. Silinecek borçlara sınır gelip gelmeyeceği de yasa teklifi onaylanınca belli olacak. 

Hazine ve Maliye Bakanı açıklamıştı!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından icralık borçların silinmesiyle ilgili açıklama yapılmıştı. Nureddin Nebati tarafından: 

"Takibi varlık yönetim şirketleri tarafından yapılan icradaki borçlarla ilgili düzenleme yapılacak. 1 milyona yakın vatandaşın varlık yönetim şirketlerine devredilmiş 2 bin 500 liraya kadar olan icra takibindeki borçlarını, devlet üstlenecek." denilmişti. 

Yasa teklifi onaylandığı takdirde sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Haberts.com olarak bizi takipte kalarak bilgi sahibi olabilirsiniz.