Kıtalararası ve Avrupa Orta Sıklet eski boks şampiyonu Selçuk Aydın, Türkiye Boks Federasyonu başkanlığı için adaylığını açıkladıktan sonra ülke genelinde önemli ziyaretlerde bulunarak büyük bir desteği arkasına almayı başardı.

Fakat Covid-19 nedeniyle gerçekleşemeyen kongre nedeniyle süreç askıda kalmıştı.

Selçuk Aydın, görevdeki federasyonun aldığı kararlar sonrasında dikkat çeken açıklamalar yaptı.

İşte Selçuk Aydın’ın açıklaması;

“Covid-19 salgın riski nedeniyle Ulusal ve Uluslararası bir çok müsabakanın yapılamadığı bir dönemde, Milli Takım hayaliyle istikrarlı bir şekilde çalışmalarını sürdüren bir çok sporcumuz iptal edilen Türkiye şampiyonalarına bağlı olarak Milli Takıma seçilme şanslarını kaybetmiştir.
Akabinde vakaların artarak devam ettiği ve daha çok dikkat edilmesi gereken bir dönemde federasyonumuz insiyatif kullanarak İstanbul Boğaziçi Uluslararası Boks Turnuvası’nı  organize etmiştir.
Yaklaşık 245 sporcunun yarıştığı turnuvaya Türkiye’yi temsilen 35 sporcu katıldı, sporcularımızın bir kısmı Türkiye şampiyonalarında başarı elde edememiş ve Milli takım seçmelerine katılmamış olmalarına rağmen insiyatif kullanılarak kafile listesine dahil edildiler ve bu sporcularımızın bazıları hiç maça çıkmadan, bazıları ise 1. Raund havlu atılarak ringden alınan sporcu haline getirilerek çiçeği burnunda milli sporcularımız oldular.

Uzun yıllardır ülkemizde düzenlenen uluslararası Ahmet Cömert Boks Turnuvası’nda da bu şekilde bazı sporculara milli sporcu statüsü kazandırılması sebebiyle Federasyonumuz soruşturma geçirmiş ve buna bağlı olarak Spor Bakanlığı müfettişlerince konuyla ilgili araştırma kapsamında şahsımın da ifadesine başvurulmuştur. 

Geçmiş yıllarda yaşanan olumsuzluklardan ders almayan Boks Federasyonumuzun sansasyonlara meyil vermeye devam ettiğini hayretle gözlemlemekteyiz.

Boğaziçi turnuvası için İstanbul’a gelen kafileler, müsabakalar öncesi yapılması gereken PCR testi yapılmadan müsabakalara çıkarılmıştır, akabinde Turnuva devam ederken sporcularda görülen semptonların şüphe uyandırması neticesinde finallerden önce sporcularımıza covit19 testi yapıldığını öğrendik, sonuçları ertesi gün açıklanan test örneklerinde bazı pozitif vakaların çıkması ve bu şekilde final müsabakasına çıkan sporcular olduğunun meydana çıkması içler acısı durumu gözler önüne sermiştir.

14 sporcunun yarıştığı Ağır Sıklet kategorisine 6 sporcu ile katıldığımız turnuvada toplamda 4 altın madalya kazanmanın mutluluğunu yaşadık ancak müsabakaların ardından maçların düzenlendiği otelde  bir çok sporcunun karantinada tutulduğunu öğrenmek sevincimize gölge düşürdü.

Müsabakalar boyunca temasta bulunmuş bir çok Türk ve  yabancı sporcunun habersiz bir şekilde evlerine dönmüş olmaları önümüzdeki günlerde yaşanılabilecek durumu gözler önüne seriyor.
 İstanbulda yapılan test sonucu negatif çıkan milli takım antrenörümüz ertesi gün Ankara’da Olimpiyat hazırlık merkezi girişinde yapılan test sonucunun pozitif çıkması nedeniyle karantinaya alınması ve turnuvada görev alan bazı milli hakemlerimizinde bu vesile ile Covit19 virüsüyle tanışmış olmaları gibi.

Değerli kamuoyunun huzurunda bazı soru işaretlerinin aydınlatılmasını istiyorum,
Türkiye şampiyonası ve milli takım elemelerine katılmadan bu turnuvaya dahil edilen sporcuların bazıları hiç maç yapmadan turnuvadan ayrılırken, bazılarının ilk raunt içerisinde havlu atılarak ringden alınarak milli yapıldı,  bu sporculara yapılan ayrıcalığın arkasında ne olduğunun kamuoyu ile paylaşılması,

Bakanlığımızın sporcularımızın başarısı için sunmuş olduğu bütçeyi çoğunlukla başarısızlığı gizlemek adına sporcularımızın ihtiyaçlarını kısmayı göze alarak yıl sonu geri iade eden mevcut federasyon yönetiminin keyfi bir organizasyonda imkanların hangi amaçla seferber ettiğinin açıklanması,

Türkiye Boks Federasyonu genel kurul tarihi muallakta olmasına rağmen, mevcut federasyon yönetiminin haftalar öncesinden kulüplerden destek yazılarını toplamaya başlaması ve bu amaç doğrultusunda makamın gücü ve imkanlarının hiç bir şekilde imtina edilmeden camiamızın zaaf ve umutlarıyla birlikte kullanılmasının taktirini saygıdeğer kamuoyuna bırakıyorum..

Böylesine hassas bir dönemde İstanbulda düzenlenen Uluslararası Boğaziçi Boks Turnuvasının tek güzel yanı, Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetmiş olan camiamızın saygıdeğer mensuplarına ithafen organize edilmiş olmasıdır.”