Karadağ'ın Budva şehrinde düzenlenen Avrupa Gençler Boks Şampiyonası'nda kadınlar 54 kg finalinde ringe çıkan Trabzonlu milli boksör Kevser Tütüncü, Türkiye’ye gümüş madalyayı getirdi.

Türk boksuna çok sayıda Trabzonlu şampiyon sporcu kazandıran Davut Çınarlar ile çalışmalarını 3,5 yıldır sürdüren Kevser Tütüncü, emeğinin karşılığını Karadağ’dan madalya ile dönerek aldı.

Trabzon’da olimpiyat hazırlıklarını sürdüren Kevser Tütüncü duygularını HaberTS ile paylaşırken şu ifadeleri kullandı;

“Cemal Kamacı Spor Merkezi’nde 3,5 yıldır Davut hocam ile beraber Trabzon’da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Türkiye’ye madalya ile dönmek gurur vericiydi. Bu ilk madalyam. Daha güzellerini alacağıma eminim. Çıktığım yolda antrenörüm ile beraber sağlam adımlar ile ilerliyoruz. Hedefim ilk Avrupa sonrasında Gençlik Olimpiyatlarından Türkiye’ye madalya ile dönmek”

Antrenörü Davut Çınarlar madalya ile dönen öğrencisi Kevser Tütüncü ile alakalı olarak,” 3,5 yıl önce benim nezaretimde boksa başladı. İlk yıl Türkiye şampiyonasında final oynadı ve ikinci oldu. İkinci yıl, yıldızlar Türkiye şampiyonu oldu. Ama pandemiden dolayı Yıldızlar Avrupa Boks Şampiyonasına gidemedi. Orada Kevser’den şampiyonluk bekliyorduk. Pandemi nedeniyle maça katılamadığımızdan dolayı orada bir madalya alamamış olduk. Daha sonra gençler Türkiye şampiyonu oldu ve ülkemizi Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda başarıyla temsil etti. Avrupa’da finalde aldığımız maçı da masada kaybettik. Dolayısıyla Avrupa ikincisi olarak ülkemize geldik. Dinlendikten sonra çalışmalarımıza yeniden başladı. Önümüzde Avrupa şampiyonası ve gençlik olimpiyatları var. Buralara katılıp ülkemize madalyalar ile dönmek istiyoruz.” Dedi.

Trabzon’da çok sayıda boksörde emeği olan antrenör Davut Çınarlar, Trabzon’dan yetişen ve dünyada ses getiren sporcular ile alakalı olarak sorulan soruya şu şekilde cevap verdi;

“Şükürler olsun, şampiyonlarımız var ve yetişiyorlar. Trabzon’da bu potansiyel var. Çocukların boks yetenekleri çok yüksek seviyede. Dolayısıyla doğru adrese geldikleri zaman en iyi şekilde onları eğitip madalya kazanmalarını sağlıyoruz. Bizim yaptığımız bu. Sadece onlara yol gösteriyoruz.”