Dijital Medya Planlama Ajansı Neler Yapar?

Dijital adımlarınızın yolunu çizer. Yeri geldiğinde sizin için gereken adımı atmaktan çekinmez. Kısaca böyle cevaplayabiliriz.

Dijital medya planlama ajansı, markaların dijitalde varlık göstermeleri adına yol çizer. Dijitalde hedef kitlenizin nerede ve nasıl vakit geçirdiğini analiz eder. Ve hedef kitlenizi doğru kırılımlarla belirleyerek en doğru pazarlama stratejilerini belirler. Bu noktada doğru hedef kitleyi belirlemek oldukça önemlidir. Dijital medya planlama ajansı, dijital dünyada verilebilecek tüm hizmetleri markalara sunar.

·        Doğru reklam araçlarını kullanarak dijitaldeki hedef kitlenize en doğru şekilde ulaşır.

·        Markanızın hedef kitlede hatırlanabilirliğini sağlar.

·        Ticari dönüşümleri arttırır.

·        Doğru içerik yönetimiyle birlikte hedef kitlenize en uygun içerik paylaşımı yapılır.

Bu maddeleri daha da uzatabiliriz. Dijitalde Marka-müşteri ilişkisinin kurulmasını sağlayacak tüm adımları uygular ve en doğru dönüşümü elde eder. Dolayısıyla günümüzde insanların dijitalde vakit geçirme alışkanlıklarının artmasıyla daha da önem kazanıyor.

Dijital Medya Planlama Ajansı Neden Önemli?

Dünya nüfusunun yarısından fazlası internetle tanışmış durumda. Hatta vakit geçirme alışkanlıkları da bağımlı denilecek düzeyde artış göstermektedir. Dolayısıyla markalar için önemli nokta tam burada başlıyor. Potansiyel müşterilerini bulmak için dijitali kullanmak oldukça önemlidir. Hem hedef kitlenize daha rahat ulaşırsınız hem de daha doğru hedeflemeler kurabilirsiniz. Dolayısıyla reklam bütçenizde de tasarruf sağlarsınız.

Geleneksel medya ile kıyaslamayı düşününce rahatlıkla yapabilirsiniz. Verdiğiniz reklamların kimler tarafından izlendiğini ya da doğru hedef kitleye gösteriminin gerçekleşme oranı, bunları bilmek olanaksızdı. İşte dijital medyada planlanan her adım markalar için bundan dolayı oldukça önemlidir. Yol haritanızı çıkarmakla kalmaz. Yani sonu varmak istediğiniz yöne ulaşan her yol önemlidir. Ancak sizi kimi yol çok daha fazla yorar kimisi ise rahatlıkla varmak istediğiniz yöne çıkar. “Bildiğiniz yol en doğru olanıdır.” Cümlesi, dijitalde geçerli değildir. Uzmanlar tarafından belirlenen yol en doğrusudur. Bu şekilde çevirmiş olalım. Çünkü kimi yol için harcadığınız enerji ve maddi harcama artarken kimisi ise kolaylık varacağınız yola çıkar. Dolayısıyla bu mukayese ile dijital dünya da varlık göstermek istediğiniz her alanda uzmanlardan yardım almalısınız. Hedef kitleyi belirlemek ve doğru kırılımları yapmak önemli demiştik. Bunun kadar önemli olan bir şey de dijitalde varlık gösteren rakiplerinizin konumunu, potansiyelini analiz etmektir. Dijital medya planlama ajansı ile markanızı dijitalde inşa edebilirsiniz. Gelecek dijitalde şekillenirken, markanızın gücünü arttırın.

Editör: Özge Özkan