Diş eti kokusu, genel olarak ağız içerisinde yer alan diş sağlığı sorunlarından kaynaklanabilir. Bunun yanında, yenilen kötü yiyecekler ve var olan bazı rahatsızlıklar da bu kokulara sebep olur.

Kanal tedavisi fiyatı  öğrenmek için hemen randevu alın.

Gün içerisinde yapılan diş fırçalama işlemleri, diş ipi ile temizlikler ve gargara gibi etkili ağız bakım faaliyetleri, diş eti kokusunun oluşmasına engel olmaktadır. Günlük olarak fırçalama yapmazsanız, yediğiniz yemeklerin dişlerinizin arasında kalma olasılığı çok yüksektir. Bunun sonrasında ise, dişin üzerinde kalan bu yiyecekler bakterilerin var olmasına ve diş etlerinin zarar görmesine sebep olur. Bu gibi durumlar ile beraber diş etlerinde kolaylıkla hissedilen bir koku oluşur. Antibakteriyel özellik taşıyan gargaralar, var olan bu kokuların giderilmesi için güçlü bir üründür.

Diş eti üzerinde yer alan kokunun kalıcı olması, periodontal bir hastalığın sebebi olabilir. Diş üzerinde yaşanan plak birikimi ve diş etlerinde görülen tahrişler, bu hastalıklara sebep olabilecek faktörlerdir. Eğer diş eti kokusu bu tür rahatsızlıktan kaynaklanıyorsa, kişilerin kısa sürede tedavi olması gerekir.

%99 hasta memnuniyeti ile Türkiye’nin ve Dünya’nın 4 bir yanından talep gören özel diş hastanesi randevu  almak için tıklayın.

Diş eti kokusuna sebep olabilecek olan rahatsızlıkları şu şekilde belirtebiliriz:

·        Ağzın içerisinde oluşan mantar enfeksiyonları

·        Diş üzerinde yer alan oyuklar ve çürükler

·        Sinüzit hastalığı

·        Bademcik üzerinde meydana gelen iltihaplanmalar

·        Mide ya da bağırsak üzerinde oluşan hastalıklar

·        Kişinin uzun süre boyunca aç kalması

·        Sigara ya da tütün ürünlerinin aşırı tüketiliyor olması

·        Sık sık alkol kullanımının yapılması

Bu gibi rahatsızlıklar ve durumlar, diş eti kokusunun oluşmasına neden olabilmektedir.