Diyabet Hastalarının Tüketebileceği 5 Sebze

Abone Ol

Diyabetliler, düşük glisemik indeksine sahip sebzeleri rahatlıkla tüketebilir. İşte, şeker hastaları için en faydalı 5 sebze...

Diyabet yani şeker hastaları mutlaka glisemik indeksi düşük gıdaları tüketmelidir. Bu veri, tüketilen gıdanın kan şekerini ne kadar yükselttiğini ölçer.

İşte, diyabet hastalarının diyetlerine katabilecekleri 5 sebze...

Havuç

Glisemik indeksi 16 olan havuçta A vitamini, potasyum, lif, beta karoten, K1 vitamini ve antioksidan bulunur. Havuç tüketenlerde tip 2 diyabet hastalığı daha az görülür.

Brokoli

Magnezyum, selenyum, kalsiyum, demir, protein, lif ve C vitamini içerir. Diyabetli hastalarda kan damarlarının sebep olduğu hasarı önleyebilir. Glisemik indeksi 15'tir. Kan damarlarını ve hücreleri korur.

Ispanak

Antioksidanlar, demir ve C vitamini içeren ıspanak da diyabet hastalarının tüketebileceği besinlerdendir. Tip 1 ve tip 2 diyabet için faydalıdır.

Salatalık

Tok hissetmemize yardımcı olan ve su içeriği yüksek olan salatalık, kan şekeri seviyelerini düşürür ve kontrol eder. Glisemik indeks değeri 14'tür.

Bamya

Potasyum, folik asit, kalsiyum, B ve C vitamini, lif gibi besinlerle doludur. Glisemik indeksi 17'dir. Bu da insülin duyarlılığını geliştirir ve diyabeti yönetmeye yardımcıdır.

{ "vars": { "account": "G-39SSKFJRW0" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } } { "vars": { "account": "G-JV1786CP4L" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }