ABD eski başkanı Donald Trump, "3. Dünya Savaşı hiç bu kadar yakın olmamıştı" sözleriyle gündem oldu.

Trump, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın üçüncü dünya savaşını tetikleyebileceğini daha önce dile getirmişti. Washington'da konuşan eski ABD başkanı, bu durumun 'savaş yanlısı' olduğunu ileri sürdü. Rusya-Ukrayna savaşının yıldönümünde resmi web sitesinden video mesajı yayınlayan Donald Trump, ülkenin derin devlet, Pentagon, Savunma Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı'ndan temizlenmesi gerektiğini söyledi. 3. Dünya Savaşı hiç bu kadar yakın olmamıştı sözlerini kullanan Trump, sosyal medyada tepki mesajları aldı.

ABD eski başkanı Trump, kendisinin nesiller boyunca Amerika'da savaş başlatmayan tek başkan olduğunu ileri sürdü. Ülkedeki bürokrat, general ve diplomatları bu konuda elinin tersiyle ittiğini ifade etti.

2014'teki ayaklanmalara ABD yönetiminin destek verdiğini, bu kişilerin çatışma peşinde olduğunu ancak kendi yönetiminin savaşa girmediğini hatırlattı.

Joe Biden'ı hedef alan Trump, ABD'nin dış politika kararlarını yozlaşmış küreselci düzen olarak nitelendirdi ve ülkenin bir an evvel böyle topluluklardan arındırılması gerektiğine dikkat çekti. Donald Trump, 2024 seçimlerine adaylığını koyarken, eğer kendisi seçilirse Rusya-Ukrayna savaşını 24 saatte bitirebileceklerini söyledi.

Editör: Didem Bektaş