40 yılı aşkın süre Trabzon basınında emeği olan Kuzey Ekspres Gazetesi’nin eski sahibi Hasan Kurt, kurduğu internet haber sitesi ile www.trabzonekspres.com okurlarıyla buluştu.

Genç gazeteci Ezgi Alp ‘i de yanına alan tecrübeli gazeteci Hasan Kurt’a HaberTS.com ailesi olarak başarılar dileriz.

Hasan Kurt açtığı haber sitesinde,” Trabzon’un özgür sesi yayında!” başlığıyla trabzonekspres.com’da ilk köşe yazısını da yayınladı.

Hasan Kurt’un  yazısı;


30 Kasım 2020’de ‘Her veda bir başlangıçtır’ başlıklı yazımda ‘yazarlıkta en zor olan, veda yazısı yazmaktır. Hele de yıllarca birlikte olduğum okurlara veda etmek, gerçekten zordur. Gerçi benim vedam okurlara değil, gazete patronluğunadır’ demiştim.

40 yılı aşan meslek yaşamımın en uzun iznini yaptım. Dile kolay tam 5 ay. Bu süre içerisinde aslında pek izin de yaptım sayılmaz. Çünkü eski yazılarımı toparladım, yeni bilgi ve belgelere ulaşmak için gece gündüz koşuşturdum ve ‘Bir Zamanlar Trabzon(2)’ adlı kitabı yazdım.

40 yıllık meslek yaşamımda gazetecilik yaptım. Gazete patronluğumda da önceliğim gazetecilik oldu ve ayrıca onlarca kişiye iş verdim, ekonomik destek sağladım.

Bunca yıllık gazetecilik tecrübemin ışığında şunu net olarak söyleyeyim ki; Türkiye’de gazetecilik mesleğinde eğer biri zengin olmuşsa, para kazanmışsa kesinlikle gazetecilikle değil pazarlamacılıkla, iş takipçiliğiyle, para ile haber yazma ile patronun çıkarlarını korumakla zengin olmuştur. Salt Gazetecilikle yeteneklerin ve bilgin ışığında iyi yaşayabilirsin, ev sahibi olabilirsin ama asla para kazanamazsın. Bu böyle biline.

Gazete patronluğunda da ek iş, yan iş yapmadıktan, iktidarla veya muhalefetle ile içli dışlı olmadıktan, sermayeden destek almadıktan sonra gazeteyi, medya kuruluşunu yürütme şansın ve imkanın yoktur. Aslında bu olay dünden bugüne değişmedi. Ben, bunların hiçbirini yapmadığım için maddi olarak çok kaybım oldum. Manevi olarak ise ‘marka’ oldum.

***

Günümüzde yazılı basının yerini internet medyası aldı. Gazeteler bile internet medyasına yöneldi. İnsanlar, olup biteni gazetelerden değil TV’lerden, cep telefonlarından ve bilgisayarlarından öğreniyor.

Bugün ülkemiz genelinde ve özellikle de Trabzon’umuzda bağımsız, bağlantısız ve özgür medyaya ihtiyaç oluğu açık ve net olarak ortadadır.

İşte biz, bir grup arkadaşımızla birlikte Trabzonekspres.com internet sitemizde buluştuk. Haber kutsal, yorum hürdür parolası ile yola çıktık.

Ankara Gazeteciler Cemiyeti tarafından Avrupa Birliği desteğiyle yürütülen Demokrasi için Medya, Medya için Demokrasi Projesi (M4D) kapsamında, internet sitemize ve işsiz gazetecilere destek başvurusunda bulunduk. Başvurumuz, kabul edildi.

Avrupa Birliği desteği ile projeyi başarılı bir şekilde yürüten Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin’e ve projede aktif görev alanlara teşekkür ediyoruz.

***

AB’nin desteklediği projenin özü ve hedefi; AB ülkelerinde olduğu gibi Demokrasi için Medya, Medya için Demokrasi yani özgür ve bağımsız gazeteciliktir. Bu bağlamda projeden destek aldığımız için asla özgür ve bağımsız gazeteciliğimizden ödün vermeyeceğiz. Bu da böyle biline.

Trabzon’da ve ülke genelinde olup bitenden haberdar olmak, olayların perde arkasında yaşananları merak ediyorsanız, farklı görüşleri okumak istiyorsanız, yapacağınız iş, www.trabzonekspres.com’u tıklamak olacaktır.

Editör: TE Bilişim