Dudak dolgusu İstanbul ve diğer illerimizde giderek artan bir popülariteye sahip oldukça dudak dolgusuyla ilgili pek çok konuda merak edilmeye başlamıştır. Dudak dolgusunun kalıcı olup olmadığı da bu konulardan biridir.

Dudak dolgusu; temelde dudaklara hacim kazandırma amacıyla uygulanan, kişinin daha dolgun ve estetik görünümlü dudaklara sahip olmasını sağlayan bir medikal estetik prosedürdür. Dudak dolgusu prosedüründe dermal dolgu maddelerinin enjekte edilmesiyle, uygulama bölgesindeki ince çizgiler ve kırışıklıklar azaltılabilir, dudakların daha genç bir görünüme sahip olması ve hacim kazanması sağlanabilir.

Dudak dolgusu prosedürü genellikle 12 ila 18 ay arasında değişen sürelerde kalıcı sonuçlar sağlar. Dudak dolgusuyla elde edilen sonuçların ne kadar süre kalıcı olacağı kişi özelinde dudakların mevcut durumuna, enjekte edilen dolgu maddesinin miktarına, hangi noktalara dolgu enjeksiyonu yapıldığına ve diğer etkenlere bağlı olarak değişebilir.

Dudak dolgusu enjeksiyonuyla kişinin gülümsemesi geliştirilebilir, dudakların eski hacmini geri kazanması sağlanarak yüzde daha dengeli bir görünüm elde edilebilir. Bununla birlikte dudak dolgusu prosedürünün başarısı, dudakların şekli ve boyutunun yanı sıra hastanın uyumlu bir görünüm elde etmesini sağlayacak şekilde planlama yapılmasına bağlıdır.

Valiz Tekerleği Nasıl Değiştirilir? Valiz Tekerleği Nasıl Değiştirilir?

Dudak Dolgusu Neden Yapılır?

Yüz estetiği açısından en önemli unsurlardan biri dudak bölgesidir. Zaman içerisinde yaşlanma, genetik etkenler, fotohasar ve sigara içme gibi nedenlere bağlı olarak dudaklarda hacim kaybı oluşabilir. Bunun sonucunda perioral rititler ve mentolabial kıvrımlar belirginleşebilir. Genetik olarak ince bir yapıya sahip olan dudaklar ile dudaklardaki kozmetik asimetriler de dudak dolgusuyla optimize edilebilir. Perioral bölgeyi başarılı bir şekilde gençleştirmek için gelişmiş teknolojilerin ve enjekte edilebilir maddelerin kombinasyonuna gereksinim duyulur.

Dudak dolgusu uygulamasında hyaluronik asit bazlı dermal dolgu maddeleri kullanıldığı için herhangi bir risk yoktur. Çünkü hyaluronik asit insan vücudunda doğal olarak bulunan bir maddedir. Dudak dolgusu tedavisinin ardından kısa süreli ve geçici yan etkiler oluşabilir. Bunlar arasında ilk sırada uygulama bölgesinde ödem ve şişlik oluşması gelir. Dolgu enjeksiyonunun damara gelmesi durumunda morarma meydana gelebilir. Nadiren de olsa, dudak dolgusundan sonra bölgede geçici his kaybı, uyuşma ve karıncalanma oluşabilir.

Sayfamıza buradan ulaşabilirsiniz. https://mutluadiguzel.com/dudak-dolgusu/

Editör: Özge Özkan