Trabzonspor ve Fenerbahçe'nin eski golcüsü Gökhan Ünal; Dünya Kupası, teknik direktörlük kariyerindeki hedefleri, Kayserispor, F.Bahçe ve Trabzon dönemine dair açıklamalarda bulundu. 

''Messi'li Arjantin'e kupayı verecekler algısı var''
Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan Gökhan Ünal, "Dünya Kupası'nda Fas sürpriz sonuçlar elde etti ve yarı final oynadı. Finalin adı ise Arjantin - Fransa oldu. Arjantin'in Dünya Kupası'nı kazanacağını düşünüyorum. Messi, turnuvada adete şapkadan tavşan çıkardı ve resital yaptı. Şöyle bir algıda oluştu; Messi'ye Dünya Kupası'nı verecekler gibi..." ifadelerini kullandı.

''En iyisi Cenk Tosun''
Süper Lig'deki golcüleri değerlendiren Ünal, "Şu anda aktif golcüler arasında yerli olarak aklıma direkt Cenk Tosun geliyor. Yabancı golcüler arasında ise aklıma direkt gelen bir isim yok. Dünya Kupası'nda Arjantin maçında Wout Weghorst ön plana çıktı. Fenerbahçe'de yerli santrfor olarak Serdar Dursun var o da oynamıyor. Ülkemizin önümüzdeki yıllarda yerli santrfor sıkıntısı yaşacağını düşünüyorum. Altyapılardaki yetersizlik ve çok sık hoca değişimi futbolcunun yetişmesine ve gelişmesine engel oluyor. Ülkemizde altyapıya önem veren tek kulüp Altınordu" dedi. 

''Doğru bir takımda başlamak istiyorum''
Teknik Direktörlük kariyeriyle ilgili hedeflerinden bahseden 40 yaşındaki teknik adam, "İlker Püren'in ekibinden ayrıldım, kendisine çok teşekkür ediyorum. Teknik Direktörlük kariyerimde doğru yerden başlamak istiyorum. Lisans konusuna gelince de UEFA A Lisans sahibiyim; Pro-Lisans içinde sıramı bekliyorum. Doğru bir takımda, planma dahilinde bu işe başlamak istiyorum" diye konuştu.

''Fenerbahçe'ye gitmek istememiştim''
Trabzonspor ve Fenerbahçe döneminden bahseden Gökhan Ünal, "Trabzonspor ve Fenerbahçe'de oynadım. Trabzonspor'da iyi bir dönem geçirdim. Fenerbahçe'ye gittiğimde Daum vardı, Daum'da ne yazık ki Guiza takıntısı vardı. Daum'dan sonra Aykut Kocaman göreve geldi, 'Seni oynatacağım' dedi. Ardından sebebini anlamadığım bir şekilde kadroya alınmadım. Aslında ben Fenerbahçe'ye gitmek istememiştim çünkü o dönem yabancı hastalığı vardı. Başıma gelecekleri de biliyordum. Trabzonspor'da kalsam Şenol Güneş'le çalışsam daha farklı olabilirdi" şeklinde konuştu ve ekledi:

Avrupa devlerinden teklifler aldı
 Kayserispor'da oynadığım dönemde Avrupa'nın 5 büyük liginden teklif aldım. İngiltere'den Tottenham istemişti; dönemin başkanı Recep Mamur, "Tottenham diye takım ismi olur mu?" demişti... PSG ve Atletico Madrid'den de teklif almıştım. Hatta o dönem PSG'li yetkililer beni Song'a da sormuşlar. Trabzonspor'a gitmeden önce AZ Alkmaar'la maçımız vardı, maçtan sonra AZ Alkmaar 6 milyon Euro teklif etti, Trabzonspor 200 bin Euro fazla verince kulübüm oraya verdi. Yurt dışında futbol oynayamamak içimde hep ukte olarak kaldı, umarım bunu teknik direktörlük kariyerimde başarırım. İtiraf etmeliyim; Fenerbahçe - Trabzonspor maçında (2009-2010) son saniyede kaçırdığım gol kariyerimi etkiledi. O gün o golü atsam çok daha farklı olabilirdi, çünkü o golü atsam şampiyon olacaktık. Zaten o maçtan sonra da birçok şey kötü gitti." Ajansspor

Editör: Haber TS