Trabzonspor uzun bir aranın ardından dinlenme fırsatı buldu. Uzun bir süredir yoğun fikstürden geçen Trabzonspor'a bu ara ilaç gibi geldi. Hem Avrupa Ligi hem de süper ligde 3 günde mücadeleye çıkan Karadeniz ekibi ülkelerde oynanan kupa maçları sebebiyle ve ligin 12.haftasında da bay geçerek bir nebze de olsa rahatladı.

Trabzonspor Dünya kupası öncesinde hem ligde hem de Avrupa'da 3 önemli mücadeleye çıkacak. Bordo Mavililer Avrupa Ligi'nde kendi sahasında Ferençvaroş ile ya tamam ya devam diyeceği mücadeleye çıkacak. Trabzonspor'un gruptan çıkmak için mutlak bir galibiyete ihtiyacı var.
İŞTE AVRUPA LİGİ'NDE MUHTEMEL SENARYOLAR 
 Trabzonspor Ferenvaroş'a son maçta mağlup olsa bile gruptan çıkma ihtimali bulunuyor. Eğer Monaco kendi sahasında Kızılyıldız'ı mağlup ederse, Trabzonspor mağlup olsa bile gruptan 3.çıkacak. Bordo Mavililer Ferençvaroş'u mağlup ederse diğer sonuca bakmadan direkt olarak gruptan çıkmayı garantileyebilir ya da yoluna Konferans Ligi'nde devam edebilir. 


Öte yandan ligde de iki kritik mücadeleye çıkacak olan Trabzonspor uzun süredir sakatlıklarla mücadele ediyor. Trabzonspor, Dünya Kupası öncesi fire vermek istemiyor. Sahasında Konyaspor'u ağırlayacak olan Karadeniz Fırtınası, 1 hafta sonra deplasmanda ligin yeni ekiplerinden Ankaragücü'ne konuk olacak.


Verilecek aranın ardından sakatların çoğunun dönecek olması aradan sonra Abdullah Avcı'nın elini bir hayli güçlendirecek. Sakatların fazla olması sebebiyle istediği kadroyu bir türlü kuramayan Abdullah Avcı zaman zaman eleştirilerin odağı haline gelmişti.