Hangi sporu yaparsanız yapın, spordan maksimum verimi sağlayabilmek için sağlıklı beslenmek oldukça önemlidir. Spor yaparken yeterli ve dengeli beslenmek, performansı yüksek tutarken aynı zamanda sağlığa da artı değer katar.

Spor yapan kişilerin enerji ve besin öğesi ihtiyaçları diğer bireylere göre daha fazla olur. Enerji gereksinimi, aktivitenin şiddeti ve süresine bağlı olarak artabilmektedir.

Sporcu besinlerinden karbonhidratlar, egzersiz boyunca kandaki şeker seviyesini korur ve enerji ihtiyacını karşılar. Beslenmede karbonhidratların çoğu kompleks karbonhidratlardan yani; tahıllar ve nişastalı sebzelerden sağlanabileceği gibi ayrıca meyve ve sütten de basit karbonhidrat ve şeker ihtiyacı karşılanabilmektedir.

Proteinler de karbonhidratlar gibi sporcuların performansının yüksek seyretmesinde önemli rol oynarken aynı zamanda da kas kütlelerinin korunmasında kritik öneme sahiptirler. 

Proteinler kaslarınızı korumak ve onarmak için gerekli besin elementleridir. Ancak kas gelişimi için sadece protein almak yeterli değildir. Aynı zamanda yeterli ve kaliteli protein ile birlikte yeterli karbonhidrat, dengeli yağ, vitamin ve minerallerin de vücuda alınmasını sağlamak gerekir. Özellikle c vitamini  güçlü bir antioksidandır. Kas hücrelerini fiziksel ve kimyasal hasarlardan korur ve iyileşme sürecini hızlandırır. 

Sıvı tüketimi de spor yapan kişiler için oldukça önemlidir. Vücudun sıvı ihtiyacı optimum düzeyde karşılanmalıdır. Özellikle sıcak havalarda yapılan antrenmanlar sonrasında vücut daha fazla su kaybeder. Krampların engellenmesi ve sakatlıkların önlenmesi için de sıvı tüketiminin önemli olduğu unutulmamalıdır.

Vitamin ve mineral gıda takviyeleri hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için siz de https://www.orzax.com.tr/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.