İnternet üzerinden aklınıza gelebilecek pek çok şeyi, sadece dakikalar içerisinde satın alabilirsiniz. İnternet üzerinden alışveriş yapmanın bu denli popüler olduğu bir dönemde, işletme ve markalar da e-ticaret sitelerine yoğunluk vermektedir. Sizler de e-ticaret yapmak istiyor ancak nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız doğru yerdesiniz. E ticaret nedir sorusunu tüm detayları ile sizler için yanıtladık.

E Ticaret Nedir?

E-ticaret yapmak isteyen kişiler için birbirinden farklı platform ve seçenek bulunmaktadır. IdeaSoft olarak, e-ticaret yapmak isteyen herkes için süreci adım adım anlatıyoruz. IdeaSoft aracılığı ile yararlanacağınız e-ticaret hizmetleri sayesinde, işletmeniz için daha güvenli ve doğru bir yol haritası da belirleyebilirsiniz. E ticaret nedir ve başlarken dikkat etmeniz gerekenleri inceleyebilirsiniz.

E ticaret nedir sorusunu kısaca yanıtlamak gerekirse; internet üzerinden ve online ortamda alışveriş deneyimi sunan ticaret şekli diyebiliriz. Klasik ve geleneksel işletme ve mağazacılık ortamının dijital platformdaki haline e ticaret denilmektedir. E-ticaret yapabilmek için bir mobil uygulama veya web sitesine ihtiyaç vardır.

Sadece Türkiye’de değil, dünyanın her yerinde ulaşabileceğiniz milyonlarca farklı içeriğe sahip olan e-ticaret sitesi bulunmaktadır. Sizler de e-ticaret dünyasına adım atabilir ve markanızın dünya çapında tanınmasını ve müşteri kazanmasını sağlayabilirsiniz.

E Ticaret Nasıl Yapılır?

E ticaret nedir sorusu kadar nasıl yapıldığı da merak konusudur. E-ticaret yapmak için karar verdiyseniz öncelikli olarak, güvenilir ve kaliteli hizmet veren bir firma ile birlikte çalışmalısınız. IdeaSoft, hazır e-ticaret platformları ile sizler için süreci daha hızlandırmaktadır.

Güvenilir, kaliteli ve hemen kullanmaya başlayabileceğiniz e-ticaret platformları ve seçenekleri için IdeaSoft ’un hizmetlerini değerlendirebilirsiniz. E ticaret nedir ve bu süreçte ihtiyacınız olan en önemli noktaları açıklamamızda bulabilirsiniz.

Size Uygun Bir İş Modeli Seçin

E-ticaret sitesi veya mobil uygulaması kurmadan önce, hangi iş sektörünün ve modelinin size uygun olduğuna karar vermelisiniz. Günümüzde e-ticaret siteleri farklı hizmetler sunmaktadır. Dilerseniz ürün kiralama yöntemi ile bir e-ticaret sitesi kurabilir veya Dropshipping seçeneğini tercih edebilirsiniz.

Stoklu satış iş modeli ise; en eski ve en çok tercih edilen e-ticaret iş seçeneklerinden biridir. İşletmenize ve size en uygun iş seçeneğini belirleyerek, e-ticaret için işe başlayabilirsiniz. İş modeli seçiminde IdeaSoft ‘un deneyimli ve uzman ekibi ile iletişime geçebilirsiniz. Beklentileriniz ve ihtiyaçlarınıza en uygun e-ticaret modeli için uzman bir ekip ile birlikte çalışmanızda yarar olacaktır.

İşletme Yapınızı ve Satacağınız Ürünleri Seçin

E ticaret nedir sorusunun en kilit noktalarından birisi de işletme yapısıdır. Yasal olarak yerine getirmeniz gereken vergi yükümlülükleri için, işletme yapınız büyük önem taşımaktadır. Tek kişilik bir işletme kurabileceğiniz gibi anonim şirketi veya limited şirketi gibi işletme modellerini de değerlendirebilirsiniz.

Ortaklık ile birlikte kuracağınız e-ticaret sitesi de yine değerlendirebileceğiniz işletme çeşitlerinden biridir. İşletme yapınızın ardından, hangi sektör için ürün veya hizmet satışı yapacağınızı belirlemelisiniz. Bu aşamada daha iyi bir seçim yapmak için, IdeaSoft ekibimizi ile iletişime geçebilirsiniz.

E-ticaret pazar araştırması yapmalı ve size en çok kazanç getirecek olan ürün ve hizmetlere yönelik bir seçim yapmalısınız. En çok talep gören ürünlerin satışı sizlere daha fazla kazanç getirecektir.

Pazar Araştırması Yapın ve Hedef Müşteri Kitlesi Belirleyin

Hedef müşteri kitlesi belirleme ve pazar araştırması yapma, e ticaret nedir sorusunun da en kilit konularından biridir. İşletmeniz ve satış yapacağınız ürün ve hizmetler için en doğru hedef kitleyi belirlemelisiniz. Pazar araştırması yapmak da bu aşamada sizlere yardımcı olacaktır.

Rakip işletme ve e-ticaret sitelerini incelemelisiniz. Elde edeceğiniz verileri analiz edebilir ve sizin için en doğru olan müşteri kitlesine ulaşabilirsiniz. Rakip siteler üzerinde yapacağınız analizler, işletmenizin geliştirilmesi açısından da önem taşımaktadır. IdeaSoft, sizlere analiz ve verileri raporlama konusunda da profesyonel olarak destek vermektedir.

Alan Adı Alın ve Mağazanızı Oluşturun

E-ticaret nedir ve alan adı alma ilgili profesyonel bir destek almanız, bu süreçte işinizi daha da kolaylaştıracaktır. Mağazanızı açmadan önce işletmeniz için uygun bir marka ismi bulmalısınız.

Oluşturduğunuz marka adının renkleri, logo tasarımı veya sloganı da yine oldukça ilgi çekici ve profesyonel olmalıdır. Marka kimliği oluşturma konusunda IdeaSoft ekibimiz ile görüşerek, profesyonel ve kurumsal sonuçlar elde edebilirsiniz.

İş planını Hazırlayın ve Tedarikçilerle Görüşün

E-ticarette başarılı olmanın altın kuralı, planlı hareket etmektir. Bunun için iş planınızı önceden oluşturmanızda yarar olacaktır. Tedarikçiler ile görüşmeli ve işletmeniz için uygun olanlarla gerekli anlaşmaları yapmalısınız.

Ürünleri temin ederken herhangi bir sorun yaşamamak adına mutlaka e-ticaret sitesi kurulumundan önce tedarikçilerle anlaşmanızı yapmanız gerekmektedir.

Ürünlerin maliyetini düşürebilir ve müşterilerinize anında ürün gönderimi yapabilirsiniz. İş planınız içerisine pos anlaşmaları, kargo şirketleri ve ödemeler için bankalar ile görüşmeleri de mutlaka ilave etmelisiniz.

E-Ticaret Sitesinin Alt Yapısını Seçin ve Site Kurulumunu Tamamlayın

Online mağazanızı kurmak için, işletmenize uygun bir e-ticaret platformu seçmelisiniz. En güvenilir ve profesyonel görünüme sahip olan e-ticaret platformları için, IdeaSoft ekibinden yardım alabilirsiniz. Sitenin kurulumunun tamamlanması için satacağınız ürünleri görselleri ile birlikte eklemelisiniz.

Ödeme yöntemleri ve kargo detayları gibi tüm ayrıntıları eksiksiz bir şekilde sitenizde anlatmalısınız. İşletmenize özel olacak şekilde seçtiğiniz e-ticaret platformunu özelleştirebilirsiniz. E ticaret nedir ve e-ticaret hakkında merak ettiğiniz tüm konularda, IdeaSoft ekibi ile görüşerek bilgi sahibi olabilirsiniz.