Üniversite bünyesinde yer alan Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu yüz yüze eğitime bugün itibariyle başladı. Salgın sebebiyle uzaktan devam eden eğitimler, sadece bazı uygulamaları bölümlerde eski düzenine kavuştu. Tıp gibi önemli bölümlerde derslerin uygulamalı verilmesi gerekiyordu. Bugünden itibaren yaklaşık 1500 öğrenci, uzun aranın ardından okula döndü. Öğrencilerin ve öğretmenlerin heyecanı gözlerden kaçmadı.

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, öğrencileri yeniden kampüste görmekten mutluluk duyduğunu açıkladı.

1 Mart'ta 15'inci kuruluş yıl dönümünü kutlayan Bozok Üniversitesi, sağlık alanındaki fakülte ve meslek yüksekokularında yüz yüze eğitim heyecanını yaşıyor. Yıldönümüne özel bir tesadüf olan bu gelişmeyle birlikte, çevrimiçi derslere de devam ediliyor.

Öğrencilerden Büşra Şeyhoğlu, yüz yüze eğitimin çok daha avantajlı olduğunu dile getirdi. Şeyhoğlu, "Son sınıf öğrencisiyim ve teorik bilgide fazla bir eksiğimiz kalmadı. Yalnızca uygulamada eksikliklerimiz vardı. Bu süreçte eksiğimizi tamamlamak için geldik. Hocalarımızı, okulumuzu, herkesi çok özledik. Bu süreçte gebelerle birlikte olmakta bizi çok mutlu ediyor. Biz gebelere dokunmadan mezun olmak istemiyorduk, bu süreyi böyle tamamlayacağımız için çok mutluyuz" şeklinde konuştu.

Bir başka öğrenci Ayşenur Keşir ise, çevrimiçi eğitimle çok zorlandıklarını anlattı. Yurtta bir sorun yaşamadıklarını, okulu çok özlediklerini ve çevrimiçi eğitimle zorlandıklarını açıkladı.