Samsun’da Öğretmene Veli Saldırısı Tepki Çekti
Samsun’da Öğretmene Veli Saldırısı Tepki Çekti
İçeriği Görüntüle

Eğitim-İş ve Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu üyeleri, eğitimde artan şiddet olaylarına dikkat çekmek amacıyla yürüyüş düzenledi. Eğitim emekçileri, öğretmenlere yönelik şiddeti protesto ederken, iki gün süreyle iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.

Yapılan eylemde eğitimciler, yaşanan olayların artık görmezden gelinemeyeceğini belirterek yetkililere çağrıda bulundu.

EĞİTİMCİLERDEN SERT TEPKİ

Eylemde konuşan Eğitim-İş Trabzon Şube Başkanı Tamer Özlü, okullarda yaşanan şiddet olaylarının ciddi bir sorun haline geldiğini vurguladı.

Özlü, eğitim sisteminde yaşanan sorunların gençler üzerinde olumsuz etkiler oluşturduğunu ve bu durumun okullarda güvenlik problemlerine yol açtığını ifade etti.

Ekran Resmi 2026 04 15 140311

OKULLARDA GÜVENLİK VURGUSU

Açıklamada, okulların öğrenciler için güvenli alanlar olması gerektiği belirtilirken, mevcut durumun endişe verici olduğu dile getirildi.

Eğitimciler, yaşanan olayların bireysel değil sistemsel bir sorun olduğuna dikkat çekerek kapsamlı çözümler talep etti.

SOMUT TALEPLER SIRALANDI

Eylemde eğitimciler tarafından çeşitli talepler dile getirildi. Okullarda güvenlik görevlisi bulundurulması, rehberlik hizmetlerinin artırılması ve psikososyal destek mekanizmalarının güçlendirilmesi gerektiği ifade edildi.

Ayrıca okullarda sağlık personeli bulunması, hijyen koşullarının iyileştirilmesi ve öğrencilere yönelik sosyal desteklerin artırılması da talepler arasında yer aldı.

“ŞİDDETE KARŞI ORTAK MÜCADELE”

Eğitimciler, şiddet olaylarına karşı toplumun tüm kesimlerinin birlikte hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

Eylemde yapılan açıklamalarda, eğitim ortamlarında güvenliğin sağlanmasının devletin temel sorumlulukları arasında olduğu ifade edildi.

MÜCADELE DEVAM EDECEK

Sendika temsilcileri, eğitimde şiddet sorununa kalıcı çözümler üretilene kadar mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.

Eğitimciler, çocukların ve öğretmenlerin güvenli bir ortamda bulunabilmesi için gerekli adımların atılması gerektiğini ifade ederek yetkililere çağrıda bulundu.