Ekinezya çayı nasıl yapılır? Ekinezya çayı faydaları nelerdir? En lezzetli bitki çaylarından biri olan bu çayı tükettiğinizde bakın nelere iyi geliyor?

Ekinezya çayı, mor koni çiçeği olarak da bilinen ekinezya bitkisinden yapılır. Ekinezya bitkisi, Asteraceae familyasının bir parçasıdır ve Avrupa ile Kuzey Amerika kıtasına özgüdür. Bitkiler batı dünyasında daha yaygın olmakla birlikte uygun iklimlerde Asya ve Güney Amerika'da da yetiştirilebilmektedir.

Ekinezya Çayı Nasıl Yapılır?

Ekinezya çayı, ekinezya kökü, çiçekleri ve yaprakları kullanılarak yapılabilir. Bitki bir bitki çayı haline getirilebilir ve ayrıca bir bitki takviyesi olarak da yaygın olarak bulunur. Ekinezya çayının faydalarını keşfedin ve eşsiz aroması hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ekinezya çayı, nane çayına benzer. Ekinezanın tadı ve aroması bazı insanlar için biraz güçlü olabilir. Tatları yumuşatmak için, daha dengeli bir tat için bir miktar nane veya bir tutam limon ekleyin.

1 litre kaynar suya 4 tatlı kaşığı toz ekinezya atın ve 5 dakika kaynatıp 5 dakika demledikten sonra süzerek için.

Ekinezya Çayı Faydaları Nelerdir?

1. Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

Ekinezya çayının ana kullanımlarından biri, soğuk algınlığı semptomlarını hafifletmektir. Ekinezanın tıbbi faydaları ilk olarak Kızılderililer tarafından kullanılmıştır. Bitki, boğaz ağrısından iltihaplanmayı azaltmaya kadar çeşitli rahatsızlıkları tedavi etmek için yaygın olarak bulunabiliyordu ve kullanımı kolaydı.

İtalya'da yayınlanan bir çalışma, ekinezya özütünün solunum yolu enfeksiyonlarının tedavisinde faydalı olduğu bulundu. Araştırmacılar, ekinezya almanın beyaz kan hücresi aktivitesini artırmaya yardımcı olduğunu ve önleme için grip aşılarının etkinliğini artırabileceğini bulmuşlardır.

Ekinezya çayının kimyasal bileşimi bağışıklık oluşturmak ve sağlığınızı iyileştirmek için çalışırken, kendinizi kötü hissettiğinizde bu lezzetli çaydan bir bardak içerek soğuk algınlığı ve grip semptomlarından kurtulabilirsiniz.

2. İltihabı Azaltır

Ekinezya çayı iltihabı azaltarak ağrıları hafifletmeye yardımcı olabilir. İltihaplanma, iyileşme sürecinde vücut tarafından verilen normal bir reaksiyondur. Bununla birlikte, kronik iltihaplanma, romatoid artritten kalp hastalığına kadar birçok soruna neden olabilir.

3. Antioksidan Zengini

Ekinezya çayı faydaları içerdiği antioksidanlarla daha da pekişir. Bu antioksidan özellikler, iltihaplanmayı azaltmaya ve bir dizi sağlık sorununa neden olabilecek serbest radikalleri ortadan kaldırmaya yardımcı olabilir. Serbest radikaller, erken yaşlanma ve hücresel süreçlerin bozulmasıyla ilişkilendirilmiştir. Ekinezya çayı içmek, serbest radikallerin etkilerini yavaşlatmaya yardımcı olabilir.

4. Stresi Azaltır

Rahatlamayı kolaylaştıran lezzetli bir fincan çay hakkında bir şeyler var. Ekinezya çayı içmek, gevşemenizi ve hayatın sakin, keyifli anlarına odaklanmanızı sağlar. Ekinezya, bir fincan çay içmenin verdiği basit hazzın yanı sıra kaygıyı hafifletebilecek maddeler içerir.

5. Enfeksiyonlarla Savaşır

Ekinezya, idrar yolu enfeksiyonları ve kulak enfeksiyonları dahil olmak üzere enfeksiyonlarla savaşmaya yardımcı olabilecek doğal bir antibakteriyel ve antifungal özelliklere sahiptir.

Editör: Didem Bektaş