Emek Külür’ün, anne ve babası İzmir Seferihisar’da yaşamaktadır. Emek Külür anne ve babasıyla çok yakın bir ilişki içindedir. Düzenli olarak anne babası ile görüşmektedir. Yasemin Külür adında bir de kızı vardır. Kızı Yasemin de annesi gibi Diş Hekimi olmak üzere Diş Hekimliği fakültesi okumaktadır. Yasemin Külür babası Behzat Külür’ü çok küçük yaşta kaybettiği için, annesi Emek Külür kızını tek başına büyütmek durumunda kalmıştır. Kızına hem anne hem de baba olmuştur. Kızı ile birlikte vakit geçirmeyi, gezmeyi ve yeni şeyler keşfetmeyi çok sevmektedir. Emek Külür, kızıyla anne kız ilişkisinden ziyade çok yakın iki dost gibi olduklarını belirtmektedir. Ayrıca Emek Külür, Yasemin Külür’ün kendi karakterine nazaran, daha yumuşak olduğunu ve dengeleri her zaman daha kolay ve kendini yormadan sağladığını belirtmektedir.

Emek Külür'ün Babası Kimdir?

Emek Külür’ün babası emekli öğretmendir ve eşi ile birlikte Seferihisar’da yaşamaktadır.

emek-kulur-b1

Emek Külür'ün Annesi Kimdir?

Emek Külür’ün annesi Nuray Hanım emekli Fen Bilgisi öğretmenidir ve eşi ile birlikte Seferihisar’da yaşamaktadır.

emek-kulur-b2

Emek Külür Aile Kavramı Hakkındaki Görüşleri Nelerdir?

Bilindiği üzere aile toplumun çekirdeği ve temelidir. Bir çocuk mutlu bir aile ortamında yetişirse, gelecekte aile kurmak istediğinde dengeli bir aile kurmada hiç zorlanmayacaktır. Mutlu ve sağlıklı ilişkilerin olduğu bir ortamda yetişen çocuklar hem aile içinde hem de aile dışında başarılı ilişkiler kurabilirler. Söz konusu bu sağlıklı ve mutlu aile yapısı sadece kendi içinde değil çevre ve toplum için de başarılı ilişkileri yaratır. İnsanların, en önemli ihtiyaçlarından biri de kendini aşma ve çevresine ispat etmesidir. Bu nedenle anne ve babalar çocuklarının birer birey olduklarını asla unutmamalıdırlar. Emek Külür, kızı Yasemin’i çok küçük yaşlardan itibaren kendi kararlarını kendi vermesi yönünde teşvik etmiştir. Bugün kızı ile geliştirdiği bu ilişkinin ne kadar sağlıklı olduğunu yaşadıkları pratik eylemlerden de görmektedir. Emek Külür eğitim ve iş alanında ailenin çocukları üzerinde bir baskı yaratmasını onaylamamaktadır. Kendisi Eğitim ve iş için Amerika’ya gitmeye karar verdiğinde ailesinin ve hatta bazı diğer aile üyelerinin, buna katı bir şekilde karşı çıktığını belirtmektedir. Fakat kendisi, karakteri ve kendine olan inancı gereği gittiği takdirde sonuç ne olursa olsun, ailenin bu kararı karşısında pes etmeyip, Amerika’ya giderek hayallerini gerçekleştirmiştir. Bugün ise bulunduğu konum takdire şayan bir konumdur. Bugün Emek Külür, ailesini eğitimi ve mesleği ile ilgili verdiği karardan dolayı dinlemediği için oldukça huzurlu.

Emek Külür ve Erkek Kardeşi Arasındaki Kardeşlik

Emek Külür’ün 2010 yılında trafik kazasında kaybettiği kardeşiyle ilgili çok fazla anısı vardır. Emek Külür çok yakın bir ilişkilerinin olduğu kardeşi ile ilgili şunları söylemektedir:

‘’Ben şu an da tek çocuğum, ama aslında iki kardeştik, kardeşimi trafik kazasında kaybettim. Motosiklet kazasıydı, 2010 yılında. Onun gibi çiş yapmak istediğimi, sürekli kavga ettiğimizi hatırlıyorum. Onun çok güzel saçları vardı. Tarak kavgası yapardık. Çanta kavgası yapardık. Biz çok kavga ederdik ama birbirimizi çok da severdik. Böyle gerçek bir ilişkimiz vardı, gerçek ve canlı. Birlikte sörf yapardık. O sürekli yelkeni yırtar beni de uğraştırırdı. Ama kardeşime biri bir şey yapacak olsa aklımı kaçırırım. Ne olursa olsun savaşa çıkar gibi çıkarım. Aramızda hiç rekabet yoktu. Çünkü ben hep üsttüm. Dört kere motor kazası yaptı.

Emek Külür’ün kaybettiği kardeşi için yazdığı şiir:

‘’Geldi yine o gece hücrelerim hatırladı ben ne kadar unutmak istesem de

Zamanla yokluk niye büyür?

Hep niye bu tersine denge?

En çok kızımın dudaklarını seviyorum seninkilerin aynı diye,

En çok Bezo‘nun yaramazlıklarını seviyorum aynı sen diye,

Aynada en çok gözlerimi beğeniyorum gözlerimiz aynı diye,

Haksızlıklara öfke patlamalarımın ardından hep kızıyorum içimden aynı sen diye,

Kardeş ayrı bir şeymiş canından diye.’’

Emek Külür Aile Yaşamında Nasıl Birisidir?

Emek Külür aile hayatında oldukça sevgi dolu, ilgili, fedakar ve duygusal birisidir. Kendisi oldukça mücadeleci bir kişiliğe sahiptir. Hayatın iyi ya da kötü zamanlarında güçlü durmaya çalışmıştır. Kızı Yasemin Külür’ü tek başına büyütmüştür. Kızı ile arkadaşça bir ilişkiye sahiptir. Kızının eğitimi ile ilgili aldığı kararlar konusunda, ona her zaman destek olmuştur.