Hayat pahalılığı birçok vatandaşı farklı illere göç etmeye zorluyor. Trabzon bu konuda öncü illerden. Doğu Karadeniz Bölgesi illerinde son durum ne?

Emekli maaşı ile artık büyük şehirlerde geçinemeyen emekliler metropolleri terk edip Karadeniz'e akın etmeye başladı. Trabzon, Giresun, Artvin, Rize, Ordu gibi illerde nüfus göçü yaşanıyor. Bu aylarda büyük bir emekli göçü yaşanırken, Doğu Karadeniz illerindeki son durum haberlere şöyle yansıdı.

Doğal güzellikleri, tertemiz havası, tarihi ve kültürel değerleri bir yana Doğu Karadeniz Bölgesi şu sıralar hayat pahalılığından bıkan vatandaşların sığındığı liman da oldu. Emeklilerin Ege ve Akdeniz'e yerleşme rüyasının yerini Karadeniz aldı. İşte, emekli vatandaşların son dönemde en çok tercih ettiği 5 ilçe!

Trabzon Akçaabat

Doğa harikası Trabzon'da Akçaabat köftesiyle meşhurdur. Yemyeşil ormanları, tertemiz denizi, huzurlu semtleriyle emeklilerin yeni gözdelerinden biri Akçaabat ilçesi oldu.

Rize Çamlıhemşin

Doğal güzellikleri, yaylaları, vadileri, şelaleleriyle Çamlıhemşin ilçesi de büyük bir göç aldı.

Giresun Tirebolu

Tirebolu, emeklilerin de en çok tercih ettiği yerler arasına adını yazdırdı. Bu ilçelerde konut fiyatları metropollere nazaran daha uygun.

Ordu Ulubey ilçesi ve Artvin Hopa ilçesi de emeklilerin göç ettiği, cennetten birer köşe olarak biliniyor.