Son denemde gündemden hiç dürmeyen bir konu var, emekli promosyonu. Bankalar emeklileri kendi bünyelerine katabilmek için birbirleriyle adeta promosyon yarışı veriyor. Sadece emeklilerde değil her kesim için promosyon tartışmaları sürüyor. Belediyeler, kurumları, özel kamu kuruluşları ve taşeron çalışanları promosyon alabilmek için devlet yetkililerine seslerini duyurmaya çalışıyor.

Gündemimizi meşgul eden promosyon konusunda her geçen gün gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Bu gelişmelerin yaşanmasında en büyük etken hiç şüphesiz bankaların yapmış olduğu çalışmalar. Bankalar maaşını kendi bünyesi altına taşıyan emeklilere yönelik promosyon tekliflerini arttırmaya devam ediyor.

Son olarak özel bankaların promosyon tekliflerini 8 bin TL'ye kadar yükselttiklerini söyleyebiliriz. Devlet bankaları çok yüksek olmasa da özel bankalar şartları bir hayli zorlamaya devam ediyor.

EMEKLİ PROMOSYONU YARIŞI NEDİR?

Emeklilere yönelik olan bu çalışma, bankaların aylığını kendi bankalarına getirip 3 yıl bekletme sözü veren emeklilere yönelik bankalar ikram niteliğinde ödeme yapıyor. Buna da emekli promosyonu adını verildi. Bankalar emeklileri kendi çatısı altına çekebilmek için adeta birbirleriyle yarışıyor.

SGK YENİ PROMOSYON RAKAMLARINI AÇIKLADI

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapılan açıklama ile birlikte 1 Kasım 2022 tarihi itibariyle emekli promosyonlarında yeni güncellemeler meydana geldi. Bu güncelleme ile beraber bankalar promosyon tekliflerini güncellemeye başladı. SGK'nın açıklamaları doğrultusunda maaş aralığı ve ödenecek olan promosyon rakamlarını sizler için sıraladık.

0 - 3.500 TL arası maaş alan emeklilere 3 bin TL
3.501 TL - 7.500 TL arası maaş alan emeklilere 3 bin 500 TL
7.501 TL - 10 bin TL arası maaş alan emeklilere 4 bin 500 TL
10.001 TL ve üstü maaş alan emeklilere 5 bin TL promosyon ödemesi yapılacak.

SGK'nın bu adımından sonra bankaların promosyon artışına gitmesi bekleniyor.