EYT konusu bir süredir ülke gündemini meşgul ederken, sosyal medyada gündem olan emeklilik yaşı hususu nedir? Emekli olma yaşı değişti mi?

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) şu sıralar emekli olmayı bekleyenler ve vatandaşlar tarafından en çok araştırılan gündem maddelerinden biri. Sözleşmeliye ve taşerona kadro düzenlemesi işlemleri de sorgulanıyor. E devlet üzerinden emeklilik yaşı sorgulaması yapılmaya devam ediliyor. E-devlet sistemine giren vatandaşlar emeklilik yaşının değiştiğini görerek, bu konuyu sosyal medyada gündeme getirdi. Peki, emekli olma yaşı değişti mi, prim gün sayısı güncellendi mi?

Bugün sosyal medyada çıkan haberleri gören ve E-devlet’e girenler ‘Emeklilik yaşı değişti mi? Emeklilik yaşı kaç oldu?’ sorusuna hızla yanıt aramaya başladı.

Ekşi Sözlük ve Twitter üzerinden gelen yorumlar kafaları karıştırdı. Peki, EYT hususunda yeni değişiklikler mi var? Bugün sisteme giren pek çok vatandaş, emeklilik yaş ve prim gün sayısının değiştiğini gördü. Bunun bir sebebi E-Devlet'in teknik arıza yaşaması olabilir. Teknik arıza düzeldiğinde vatandaşların sayfaları ve bilgileri de güncellenecektir. SGC hizmet dökümü ve tescil sayfalarında ise doğru bilgiler yer alıyor.

Editör: Didem Bektaş